söndag 26 april 2015

Full sprutt ...!


I minst ett par års tid har pv velat köpa mig en el-cykel och jag har ihärdigt tackat nej.
Om du som eventuellt läser här funderar varför, så kan en anledning vara att jag inte gärna vill stå i skuld .., och även om det är en gåva, så kostar den en hel del och jag kan omöjligen återgälda det hela.

Idag tog han upp frågan igen och den här gången brydde jag mig inte .., jag sa "ja, tack!"

Och nu är den här.

Målning av rara Eva på Frösön. Här sitter jag på min gamla cykel och pElle tittar på.

Under mina sju år i Ystad cyklade jag precis överallt, så länge det inte var vinter och snö.
Cykeln stals, hittades igen och stals om igen.
Men ååå, så jag tyckte om att cykla Regementsgatan fram .., sen längs Blekegatan .., vänster förbi Ejdern där mamma bodde .., förbi den gamla kyrkogården .., genom rondellen och sen vägen mot Svarte och så, till slut, parkera vid stranden.

Jo, jag tog med mig cykeln till landet Halland, men den gick sönder rakt av .., och sen har det inte blivit av att någon ny variant kommit hit. Förrän idag.

Det kändes aningen vingligt att ge sig ut längs kustvägen .., men oj, vilken sprutt det är på en elcykel! Man måste trampa hela tiden och när själva kraften sätts in, ja, då är det som när kör en turbo och den går igång. Jätteroligt var det och säkerligen bra för mina knän.


Sen tog jag mig an gräsmattan.
Att klippa en stor tomt med en gräsklippare - modell elektrisk - och med en sladd lång som en evighet släpandes efter eller längs med (tills jag virade ihop den och fick in rätta snitsen ...), det tar på krafterna.
Jag kan säga som så .., att jag hoppas innerligt att tant Iris Johansson - en gång söndagsskollärare i Filadelfia hemma i Malå, numera sittandes på något moln -, inte hörde mig, för det blev till att tvätta tungan någon timme senare.


En liten rund plätt med styvmorsviol och nån annan för mig okänd liten pluttblomma, fick stå orörd.
Och nu har jag förstås så ont i mina knän så jag knappt kan röra mig, men det går ju över.

Delade därefter några nävor och satte i rabatten närmast ytterdörren ..., ska ta bort andra blomster som jag köpte på Åbergs Trädgård i fjol och som inte alls blev som jag hade tänkt mig!
Och så ska jag inhandla förgätmigej - det ska bli som ett  h a v  av blå blommor -!


Medan jag klippte gräset och blev allt mer irriterad på sladden som lossnade .., eller tjorvade in sig .., eller som jag höll på att snava över, ägnade sig pv åt att klyva veden. Snart är det färdigt.
Äntligen!

"Men .., ja, kanske att jag åker och hämtar ett lass till ..", säger han.

Och nu ska jag steka fisk till middag.
Rödspätta.
Färsk rödspätta.
Och senare ikväll Mästarnas mästare.

Jo, men visst.


8 kommentarer:

Anonym sa...


Men lilla söta rara Elisabet. Jag
tror det är en kärleksgåva till dig
Utav omtanke.

Tänk att du sa ja.

Kramar Friherrinnan

Anonym sa...

Men vilken fin present! En elcykel. Vilken fin man du är sambo med.
Imorse när jag gick ut på altanen för att se hur det stod till ute efter sista dygnets hällregn/blötsnö fick jag till min förvåning se att där det i förrgår växte ett stooort fång tulpaner där var det nu TOMT. Dessutom var alla hundratals pärlhyacinter avbitna/uppätna. Sååå tråkigt!
Tulpanerna hade ärligt talat ingen vacker färg och var inte mina favoriter men de små söta pärlhyacinterna de tyckte jag om. Dessutom har rådjuren ju trampat ner de söta, nyss utslagna gullvivorna. Ser nästan rådjurens agerande som en krigsförklaring.
Gräsmattan hos mej är fortfarande brun, buskar och träd utan blad och löv men snart så får väl även jag sucka över gräsklippning. Ont i knäna får jag inte men ryggen brukar värka efter gräsklippning. Men som du säjer, det går ju över.
Kvällshälsningar från Lena i Östersund

Evas blogg sa...

Vilken fin present!! Du har världens finaste karl, ja näst efter min då ;) Tänk vad du kan sprutta runt i Halland nu. Här har det krattats så smått. Igår snöfall idag en värmande sol. Det går framåt.

Ruta Ett sa...

En sån cykel vill jag också ha, men som du säger - de är dyra!
Lycka till med trampandet!

Steel City Anna sa...

Nu far du halla hart bade i honom och cykeln! ;)

Anonym sa...

Nu har jag sett en annan dokumentär på Tv 2, och som jag tyckte om: Every face has name. Om flyktingarna som kom hit 1945 och flyktingarna på Medelhavet idag. ellem

Eva i Tyresö sa...

Tack pv!!!! Så bra present.

Anonym sa...

Inga överord nu, jag har minsann räknat på det här. Inom tre till fyra år har den nog betalt sig i form av mindre bensinåtgång. Det finns en baktanke med allt, kära vänner. Och bättre miljö. Kanske även starkare knän.
:-)