torsdag 30 juli 2015

Fina assietter finns där också ...


Igår liten utflykt till Äppelgårdens Trädgårdscafé i Slöinge, ja, det var Friherrinnans förslag och jag hakade på. Rent otroligt är det ju att lilla Slöinge kan stoltsera med såväl Solhaga bageri, Sias glassbutik .., och så Trädgårdscaféet!


Tänk er ett litet hav av gamla, aningen knotiga äppelträd och så vita (ja, så mycket vita var dom ju inte på bilden ....)  trädgårdsmöbler utplacerade så där på lagom avstånd från varandra och vackra blommor och lite provisoriskt så där.
Nästan som om man hälsar på hos nån bekant.

Under en grönskande pergola slog vi oss ned, friherrinnan och jag själv.
På hennes asiett, den till höger, tronade en pariservåffla .., på min en drömrulltårtebit.

Kaffet smakade ljuvligt och allt var till belåtenhet.

Nu är det torsdag och den näst sista arbetsdagen innan det är dags för semester.

Halleluja!

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Ett sånt café fanns i Nora förut, jag vet inte om det fortfarande är igång. Det var som att sitta i någon mysiga trädgård. Tant Bergs kanske (Lotta på Bråkmakargatan, du vet). :-)

Själv känner jag mig just nu mest alldeles vilt och galet LESS på allt regnande. Det öser ner. Idag igen. Att sitta ute och fika är bara att glömma om man inte vill ha en rent biblisk syndaflodsupplevelse.

Elisabet. sa...

Ulrika: precis! Du har fångat det på pricken, det där med Lotta på Bråkmakargatanbilden! (Det är mulet här nu .., det går i vågor, men så värst mycket regn har vi ändå inte haft. Stackars er!)

Ulrika sa...

Här ligger vattnet i stora pölar på gräsmattan och gångarna och vägarna och ja, överallt. Och mer bara öser ner hela tiden.
Man blir så less. Tappar liksom gnistan.

Båthuspernilla sa...

Tänk att där varė jag, maken och busfröet till dotter förra onsdagen. Det var så mysigt och busfröet fick en välbehövlig chans att springa av sig efter många mil i bilen. :-)

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: så nära, så nära! Ja,visst är där fint!

Båthuspernilla sa...

Jo, nog tänkte jag att här i trakterna bor blogg-Elisabet mer än en gång. :-)

Vi bodde bl a på fantastiska Gits Gård i Stafsinge. Jättecharmigt ställe som vi kommer att återvända till.