måndag 27 juli 2015

Fyra kvar ....


Igårkväll var första dagen på evigheter som man - när det var dags att åka hem -, kände att ååå, nu har vi hunnit med  m y c k e t! Mejerikylen togs om hand och allt sorterades i datumordning (det är måttligt enkelt att göra det när där står höga mjölktravar överallt och tunga är dom att rubba på!), men nu blev det i alla fall överskådligt och Carina, som idag återvänder efter sin semester, behöver inte mötas av ett totalt kaos.
Underbart!

Trevliga kunder också.
Ett par från Dalarna frågade om vi inte hade nån bryggtratt (till kaffebryggare) till försäljning och det har vi inte och så berättade kvinnan att paret hyrt en liten stuga i Särdal, men där fanns ingen kaffebryggare! (Ja, då är det utropstecken ...).

Då kom jag ihåg att i vår bil - parkerad utanför affären -, där låg ju vår gamla bryggare, den som visserligen hade råkat bli bränd, men ändå, fungerar ..., så jag sprang ut för att hämta den, men se, då hade pv givit sig av för att spela golf och där fanns ingen bil. Nåja, vid stängning var den tillbaka och jag kunde svänga förbi med bryggaren.
En rar dam var det.


Varje sommar får vi ett kompendium med schema för nio veckor framåt .., nu är vi redan på blad fem och nästa vecka stundar semester! Sååå ljuvligt!

Hon längst till vänster blir 43 på söndag ...

Till min mobil kom igårkväll bilden här ovanför.
Ååå, så varm i hjärtat jag blir!
Töserna är i Ystad hos sin pappa och dit kom även deras moster på besök och då såg det ut så här.
Den som läst här länge, vet att min syster i vanliga fall är rödvitrandig - nu blir man ju rent orolig -, vad skådar mitt öga ..., en blå jacka eller kofta och inte ens randig!!!

Annat som händer ..?
Jo, i veckan fyller fem charmerande kvinnor år - kvinnor som jag tycker så mycket om -.
Först ut är Anita Berglund - Smulan -, som just idag har födelsedag!
Sen kommer Bettankax (i morgon tisdag)..., på onsdag fyller Ann-Sofie i Bjurholm 60 (vi delade övervåning under en tid i Lycksele, jag vet ingen som har sånt härligt skratt som hon!) och på lördag, den 1:a augusti är det Eva på Frösöns tur att ta skuttet in i sextioårshagen!
Och så fyller Äldsta Dottern Maria år på söndag!
Grattis till er alla!

Morgonens väder kan sammanfattas med ordet gråmulet. 
Det   l ä r   ska bli riktigt varmt i helgen .., hurra, det ser jag fram emot!

4 kommentarer:

bettankax sa...

När jag läser ditt inlägg och ser bilden tänker jag, "jag måste kommentera" och skriva "jisses vad Maria och Anders är lika varandra". Lite längre ned upptäcker jag att jag är omnämnd och får grattis-hälsning. Den tackar jag så mycket för!:)
I morgon blir det restaurangbesök med Linda med familj.

Måtte jag inte dessförinnan hostat lungorna ur kroppen:( har drabbats av en hosta som håller på att göra mig galen...

Turtlan sa...

Men hur visste du var de kaffebryggsbehövande bodde? Var de hade sin stuga?
Kan bara gissa att de blev glada när du kom!

"Konsten att vara snäll" är du ett sånt otroligt levande exempel på!!! (En bok av Stefan Einhorn... ja det vet du säkert?)

Anita sa...

Åh, men du är ju för gullig och omtänksam Elisabet! Det finns ingen som du. Här råkar jag äntligen titta in igen på din blogg och hittar... ett grattis till mig på min födelsedag! Tack, tack snälla du! Du är så underbart go´. <3

Hoppas du får en riktigt skön och vilsam semester - det är du värd!!

En stor, varm kram!

Elisabet. sa...

bettankax: men fy på mig, har jag inte svarat er! Jo, dom är lik varandra, det håller jag med om!

Turtlan: jag frågade förstås var dom bodde ,-)

Anita/Smulan: ,-)