tisdag 28 juli 2015

Tre kvar ...Måndagen blir en bra dag.
På förmiddagen blir det promenad tillsammans med harry och pv.
Vi ser hönsen som släppts ut - det lär vara tjugofem tusen på totalt åtta hektar -, men alla hönsen verkar vara samlade tillsammans nära hönshuset, utom några självständiga typer som springer omkring bland högt gräs och sedan i höstas omkullblåsta träd!
Vilket annorlunda liv för dem alla!

Vid Svanvägen stannar jag till och beundrdar rosorna som frodas vid en husvägg.
Det är dom ni ser på bilden.Alldeles i närheten bor Alice och Elsas matte och husse och aldrig blir harry sååå lycklig, som när han får träffa dem! Efter veckor av löperioder, är det nu fritt fram för att leka!
Så här såg det ut just när vi kom fram till staketet.
Efter en stund anslöt Gimli, en 6-månaders flatcoated retriever som på precis alla sätt och vis visade hur underdånig han var .., å, som han slickade harry runt munnen och lade sig platt!På hemväg upptäcker vi att grannen Ingers mur - återigen! -, har rasat samman.
Det var efter störtregnet häromdagen, förstås.
 

Mot havet till ...

Vid tvåtiden cyklar jag till jobbet i stark motvind och är evigt tacksam att pv insisterade på en elcykel! Nu börjar det lugna ner sig lite i affären .., men det kanske bara är tillfälligt - i helgen lär det ska bli högtryck igen - och sånt märker vi av direkt i butiken.

Hemåt igen vid kvart över nio .., upptäcker att säden är helt gul och det stora rapsfältet på vänster sida är nästan brunt!

Och så blir det Wallanderfilm med glimtar från Ystad .., och innan jag somnar lyssnar jag till reprisen av sommarprataren Nisse Hellberg, ni vet, han från Wilmer X.
Allra mest ler jag åt hans berättelser om barndomens parallella världar - det är helt sanslöst och bara så underbart! -, och längre fram i programmet - får vi veta hur sommarprataren inför resor studerar brottsstatistik för tilltänkta resmål -.

Som vanligt somnar jag ifrån alltsammans och får ta vid där det hela slutade och jo, jag tyckte verkligen om hans prat.

Dessutom älskar jag ju skånska.

Och apropå skånska, så idag fyller Bettankax år!
Grattis härifrån Bettan!


3 kommentarer:

Ulrika sa...

Gullehundarna så glada dom är!! :-)

Elisabet. sa...

Ulrika: och harry blev såååå glad när nelly återvände från Skåne; brydde sig inte alls om hennes matte, det var bara nelly som gällde!

Ulrika sa...

Åh men raringen!!