söndag 26 juli 2015

Nån slags resumé ....


Lördag.
Tidningsläsande i soffan Ektorp.
Om Hanne Kjöller ..., tycker jag.

Vid 13-tiden ringer telefonen.
I andra änden hör jag en bekant röst .., det är hon som nu har varit sjukskriven i fyra månader och har tuffa behandlingar att genomgå och som berättar om hår som tunnas ut och tunga ben och viktnedgång, men ååå, rösten är precis sig lik!

"Det är inte så farligt ändå Bettan .., man får ta det som det kommer och vet du, jag kanske inte har hundra vänner, men jag har i alla fall tio och alla är så omtänksamma och snälla mot mig och jag behöver sällan vara ensam här hemma  .., och nej, deprimerad är jag inte alls, livet är som det är och  .., och jo, du kan tro att jag saknar kunderna, jag tänker ofta ., undrar om dom där sommargästerna har kommit och undrar just om den där gamla kvinnan lever ännu ..., ja, kunderna saknar jag verkligen ...., nej, jag går inte ut så mycket, jag orkar helt enkelt inte ..., men livet känns ändå bra, ja, jag siktar på att vara tillbaka 2016!" säger hon och jag hör leendet genom luren.

Jag tänker att hon är den mest jordnära människa jag någonsin har träffat.
Så trygg i sig själv.


Vid halv tre är det dags för jobb.
Ett trivsamt gäng att kampera med är det .., här är My som har fixat etiketter till kräftskiveattiraljer!
My läser i Lund och jag blir alltid lika glad när jag tänker på hur drivna många av sommarjobbarna är; två av dem ska läsa till läkare, någon läser till lärare och vi har andra som redan undervisar ., där är en meteorolog, en sjukgymnast, härlige Charlie som arbetade i charken och läste på Chalmers .., där är en journalist .., och inte att förglömma Linus som efter sommarjobbet ska börja arbeta på Kvibille Mejeri, inte långt härifrån. Han ska lära sig att göra ost; kanske Cheddar! Så härligt!

Igår hade jag i kassan en äldre kvinna och vi pratade val av yrke och hon berättade att hon "arbetat inom vården". Det slog mig då att läkare och sjuksköterskor sällan eller aldrig säger just så, att dom arbetar "inom vården", nej, det är oftast undersköterskor eller vårdbiträden - om det finns några längre -, som använder sig av det uttrycket.Vid femtiden får jag nog!Vid kvart över nio är vi klara för dagen och låser och larmar butiken.
Passerar Steninge och tänker att ett kvällsdopp hade suttit bra, men baddräkten är hemma och så här såg det ut i förrgår när pv och jag själv slog oss ned på stranden i just Steninge, en av oss tog ett dopp i havet och sen blev det middag på Göstas.


Söndag.
Det omtalade lågtrycket har anlänt och det är grått och eländigt ute.


I ett par dagars tid har pv klagat över sin vänstra höft.
Nej, att sitta på stolen i köket går inte.
Så ovanligt .., att han har ont!
Det blir till att vila på soffan Ektorp och med harry vid fotänden.
Själv lyssnar jag om och om igen till Ismael Lo, sångaren från Senegal.
Den som sett underbara filmen Allt om min mamma, känner igen sången.

Fem arbetspass kvar.
Ett av dem är idag.


6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Det var kul att "hänga" med dej denna dag! Kjöllers text var utmärkt, din bladbild är jättefin. "Allt om min mamma" var en film som man inte glömmer - men musiken, den kom jag inte ihåg!

Elisabet. sa...

Klimakterihäxan: tack som hängde med! Man tror sig inte ha en enda läsare numera, så man blir så glad för en kommentar!

Bert Bodin sa...

Klart att du har läsare. Men kommentarerna blir färre och färre. Det märker jag även hos mig. Folk är FB-trötta.

Och tänk att dina kolleger har en arbetsplats där även "mamma" jobbar då och då. ;-)

Evas blogg sa...

"Allt om min mamma" är en av de bästa filmer jag vet. Och musiken är underbar. Vad härligt att du har semester att se fram emot. Jag har aldrig varit på Bornholm men det ser fint ut. Jag läser din blogg mest varje dag men vi har så dålig täckning i stugan så det tar evigheter att lämna kommentarer. Just nu är jag i lägenheten och här kan jag gotta mig i nätet hur mycket jag vill. kram.

Anonym sa...

Vill bara påtala att även jag badade i fredags, även om madamen påstod något annat. Rätt ska vara rätt, faktiskt.
PV

Tinnan sa...

Åh Ismael Lo... Det var länge sen jag lyssnade på honom. Måste nog ta fram skivan igen. Tack för påminnelsen!