måndag 2 oktober 2017

Den där delade glädjen ....


... kan se ut så här!

Hur var det nu ..?
Jo, Kerstin i Dalarna hade varit på matmarknad i Falun, men också på en hyllningsshow till Björn Skifs, om jag nu förstod det hela rätt?

Och friherrinnan gav sig i torsdags av till Småland .., bodde i husvagn tillsammans med Shejken och hälsade på sin kusin med familj och så blev det skördemarknad på Öland.

Ulrika i Närke ., hon hade varit på en avskedsgudstjänst med komministern Simon som varit - och är - så älskad, men nu skulle han ge sig av och det var många som var ledsna för den sakens skull, men lika många som var glada och tacksamma över att ha fått ha honom i sin församling.
Och så hade hon plockat mossa, svamp och annat och tagit med till ett demensboende där brukarna fått möjligheten att återuppleva dofter och minnen och man hade sjungit tillsammans.
Allt detta gjorde Ulrika så glad.

I Karlstad, där hade det möblerats om.
Så här skriver Turtlan:
Veckan har varit mer i stil med att inget speciellt har hänt. En ganska vardaglig vecka men en sak sticker ut.Vi har kånkat och flyttat lite möbler och gjort om storasysters rum till ett kontor till M. Rummet är husets minsta men det blev bra. Storasyster pluggar numera på annan ort och har knappt bott i "sitt" rum sen vi flyttade hit för tre år sedan. Så nu kommer det bättre till nytta och M:s (något röriga) skrivbord och dator behöver inte stå strax vid trappan på övervåningen.
Så vår lilla ommöblering känns som veckans bästa från mig.


Anne i Mantorp hade plockat svamp.
"Det är ju så himla tråkigt att sitta och rensa, särskilt när man inte har
en kamrat att sitta och småprata med under tiden. Ett glas vin kan ju underlätta lite, men det har jag ju sällan hemma. Jaja, nu är i alla fall svampen rensad och en del har hamnat i frysen och resten i min mage", 

Först ut av alla med glädjen, det var Barbro i Brämhult. 
Jag kanske har berättat om när Barbro och hennes man Tony överraskade och kom promenerandens på vår uppfart och jag stod i det här rummet och tittade ut, iklädd en sarong och nån blus och jag förstod bums vem det var, trots att vi inte träffats tidigare och det var en SÅN varm och innerlig kram där på uppfarten, en sån där kram som skuttade rakt in i hjärtat! 
 
 
Barbro, hon hade blivit glad över ett vykort som kommit. 
Har du som läser här inte testat att göra ett sånt, är det lätt som en plätt!
Gå in på den här sidan och sedan väljer du - antingen en egen bild eller en redan färdig variant - skriver in din  hälsning plus adressen, betalar och så är det klart.
Kostnaden är densamma, oavsett om du skickar vykortet till Kina eller till Brämhult.
(Ett utrikesporto för ett vykort är numera 21:- och själva kortet kostar ju också, så det blir hur som helst billigare att använda sig av riktigavykort hos posten.
 
Och min egen glädje?
Ja, det var mest småttigheter. 
 
Allra mest varm i hjärtat .., det blev jag nog när den unga kvinnan som var kund i kassan hjälpte en äldre, krumryggig farbror att såväl packa upp varorna från vagnen, som att lyfta ner kassarna i samma vagn.
 
 
Den pyttelilla sländan som inte tog sig upp ur hundskålen, gjorde mig också glad.
Eller kanske mest tacksam.
Tänk, att den låg kvar så stilla, allt medan jag hämtade mobilen och tog en bild! 

Så var den här veckans glädje!

Tack till er som delade med er!
 
 
 

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Ojojoj, här var det verkligen mycket att läsa ikapp för den som inte läst bloggar i helgen!
Så roligt det är att läsa om den där delade glädjen. Och pensionärsbeslutet låter så klokt. Min mamma gick i pension när hon var sextiotre och har, vad jag vet, inte ångrat sig en dag. Själv har jag ju förstås mååånga år kvar och kan till och med nu efter tre och ett halvt år hemma se fram lite emot att börja jobba till våren. Lite.

Kattis sa...

Jag missade, igen, att... Det bästa i veckan, det är fullkomligt fantastiskt att få ta del av!

Ulrika sa...

Jag ÄLSKAR alla de här små berättelserna! Man blir så innerligt glad!

Och idag, måndag, har jag redan upplevt veckans bästa. Kanske blir det fler guldkorn men dagens var i alla fall ett och nog faktiskt ett av årets bästa t.o.m!

Evas blogg sa...

jag hann inte riktigt med det bästa föregående vecka. Men SÅ glad jag blev över kortet, tusen tack! Och den här veckan ska jag vara med, helt klart.

Elisabet. sa...

mossfolk: nej, jag tror inte att jag kommer att ångra mig heller, men har sagt att dom får gärna ringa in mig om det behövs .., då har man ju iaf möjlighet att säga nej, om det inte passar.

Kattis: du är så välkommen när det passar dig!

Ulrika: det gör jag med - tycker om dem - den blir en slags vardaglig värme!
Spännande att se vad du kommer med ,-)

Evas blogg: men du var ju med, eller du kanske menar att du inte hann med övrigas?

Evas blogg sa...

Första veckan var jag med, inte denna.