tisdag 7 november 2017

Apropå Leif Östling och hans bolag ...

Nyhetsuppläsaren i SVT berättar att den just nu medie-heta Östlings bolag heter Laponia och Hertsoe.

"Men han måste ju vara från Norrbotten; Hertsön är en stadsdel i Luleå och Laponia vet man ju ..", säger jag till pv.

Kollar på nätet.
Jodå, uppvuxen i Luleå.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jo. Honom minns man ju ...
Nej, faktiskt inte. Visste inte ens om det förrän jag i något sammanhang såg företagsnamnet Hertsoe (inget i ska vara med) och anade samband.

För mig får folk gärna tjäna pengar, bara det inte sker på andras olycka och bekostnad. Det där att "gömma" slantar i utlandet i så kallade skatteparadis, förstår jag mig inte alls på. Det ger automatiskt en känsla av skumraskaffärer oavsett om de är lagliga eller inte.

Sedan kan man ju undra vad de ska göra med alla pengarna. Spara för framtida generationer släktingar, som kan leva bekymmerslöst utan att göra ett skapandes grand? Eller bli korkade presidenter i t.ex. USA?

(Tack för inspirationen. Den här kommentaren får bli ett litet inlägg hos mig.)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tack för hjälpen med stavningen!
Jag förstår inte heller vitsen med att hundratals miljoner eller miljarder, men vi människor är ju olika. På en punkt håller jag med nån som var i tv, det är sättet vi ibland misshushållar med skattepengarna. Som upphandlingen på något sjukhus i Sthlm, där det skulle kosta tusentals och åter tusentals kronor att sätta upp en enkel hylla och hur mycket som helst att byta dörr! Tala om slöseri med våra pengar!!

Bert Bodin sa...

Ja. Karolinska verkar vara ett sådant där exempel där grundkursen har hoppats över.

Anonym sa...

Inte bara grundkursen, fortsättningskursen också. Det var ju något med svindyra stödstrumpor också och landstinget i Stockholm.

Ja vad är lyckan med alla dessa oerhörda pengar? Ogripbara summor på något sätt och gör det personen lyckligare? Vilken tillfredsställelse ger det? Roligt att sitta hemma om kvällarna och titta i sina ”bankböcker”? Eller är det makten pengarna ger?

Ja man kan fundera?

Turtlan