tisdag 5 december 2017

Annorlunda morgon ....

Sov dåligt natten mot idag .., låg vaken och funderade på hur den här dagen skulle bli .., hemska tanke om vi får lika många paket nu som igår, då blir det tvärstopp.


Så här såg det ut när jag kom till affären för att börja arbeta.
Postnord hade precis lämnat av ett antal burar och det var ett oräkneligt antal paket och då hade vi redan fullt i det ordinarie utrymmet bakom kassan!



Det finns fem hyllplan på vänstra sidan och under den nedersta hyllan hamnar paket som inte går in på hyllorna. Till höger ställer vi dom lite större paketen, men där är det också fullt.
Och rakt fram finns tre hyllplan för varubreven, men även där hamnar paket.


Dom riktigt stora paketen står på golvet bakom ryggen på oss och ni kan ju tänka er när man ska börja lyfta och leta efter just det rätta paketet .., ja, jag drog ett djupt andetag när jag kom, tog mig en kopp kaffe och en lussekatt och tänkte att det är bara att ta det lugnt, det hjälper ju inte att stressa upp sig. Och så skulle veckotidningarna in och returneras - det fixade Malin - och chefen stannade kvar och hjälpte oss med paketen, ja, jag gav honom en stoooor kram efteråt!

Måtte detta ge sig snart!


Så - efter en natt med dålig sömn - blev det uppstigning vid sextiden och iväg lite över sju, då jag hade tid hos Folktandvården i Söndrum. Pv åkte med och hoppade av när vi nästan var i stan och efter 40 minuter i tandläkarstolen och 850 kronor fattigare, åkte jag hemåt.
Satt i bilen och tänkte på hur vänlig personalen är just i Söndrum .., Hanna Svensson heter tandläkaren och vad tandsköterskorna heter vet jag inte, men som änglar är dom!

Från Steninge och hem hit pågår utgrävning och schaktning inför bygget av cykelbanan och det är helt ofattbart vilka vattenmängder som samlats där det grävts.

Igår på hemväg - i en kurva vid Särdal - fick jag närapå hjärtslag när en kvinna försökte sig på en omkörning av en lastbil och just då när jag kom .., det blev till att tvärbromsa för henne och för mig själv (hann fundera på att köra i diket) och jag tänkte att nu hade vi en evig tur allihopa!

Och som synes tackade solen för sig .., idag är det helgrått och mulet.

9 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Låter stressigt! Att folk shoppar så mkt på nätet. Här är det nog inte riktigt lika vanligt.

Ulrika sa...

Ja här höll det också på att smälla i morse. Precis samma sak: någon som prompt skulle göra en omkörning i totalt olämpligt läge. Tur man är alert och hinner bromsa - men hade det varit halt på vägen hade jag inte hunnit stanna i tid, då hade vi smällt. Såna idioter gör mig vansinnig!

Rexxie sa...

Finns ju flera baksidor med billiga paket från exempelvis Kina som folk borde fundera på...

https://kit.se/2017/12/05/98542/wish-ar-tokbilligt-men-nagon-betalar-priset/

Bert Bodin sa...

Heja Rexxie!

----

Tur att det gick bra med trafikincidenten. Det är otäckt när omdömet sviktar. Var det en BMW? ;-)

Ruta Ett sa...

Är det inte bara början på julklappsruschen?

Turtlan sa...

Instämmer! Då spar jag hellre in på något annat. Slitning släng börjar bli alltför vanligt.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: makalöst är det .., har aldrig upplevt dess like!

Ulrika: fullkomligt livsfarligt och inte bara för den som gör den vansinniga omkörningen!

Rexxie: kinapaketen har vi inga problem med, dom är så pyttesmå, men sen är det väl mycket av dom större varorna som tillverkas i Kina förstås.

Bert: jag handlar själv på nätet, men inte just till Black Friday och tycker att det är otroligt bekvämt, jag som avskyr att gå i butiker.

Turtlan: jag bryr mig inte heller om Black Friday, men det gör tydligen alla andra ,-)

Ruta Ett: förra året var det fler paket under Black Friday-perioden (efteråt, alltså) än vid jul .., kanske blir det likadant i år?

Elisabet. sa...

Bert: jag hann inte ens se vilken modell det var .., kanske en Audi?
,-)

Bert Bodin sa...

Aha - En Audi. Ja, då var den stulen.

;-)