onsdag 6 december 2017

Ledig dag och den eviga följetongen om alla paketen ...


Så ljuvligt med en helt fri dag!
Slocknade nästan i soffan igårkväll - efter en eftermiddag och kväll på jobbet som inte var av det vanliga slaget - och har sovit som klubbad natten mot idag! Mellan pv och mig själv ligger Nelly på min arm och Harry lite närmare husse .., och det blir en känsla av savannen-trygghet .., och att mitt i natten vakna av att Nelly krupit närmare och nästan nosar mig i nacken .., ja, jag blir alldeles varm i hjärtat!

Måste köpa ny textpenna ....

Igår när jag körde till affären upptäckte jag på min panna - mellan ögonbrynen - typiska stressutslag.
Jag log för mig själv .., tänkte att även om man inte upplever sig stressad, så vet kroppen hur det står till. Och när jag kom till kassan ville jag bara gråta! Nästan alla paket var ju kvar sedan kvällen innan .., vad hade hänt ..., kunderna som brukar vara så flinka på att hämta sina varor!

Lite senare än vanligt kom chauffören med ännu en jätteladdning och Johanna som egentligen skulle gå hem tre, stannade kvar en timme extra (hon och Mange tog hand om leveransen .., fördelade i kundvagnar eller ute på lagret, allt medan jag stod i kassan) och för att få det effektivt, löste jag av Carolina i charken innan Johanna åkte hem och så, från fyra, var det bara chefen och jag kvar i kassan. Då hade han kontaktat Postnord och fått besked att sms-aviseringarna till kunderna inte gått ut som vanligt - inte underligt att hyllorna bågnade .., och när väl allt kom igång igen, då var det som om proppen flög ur flaskan!!


I tre timmar non stop stod han och lämnade ut större och mindre paket (för att inte tala om hur han LETADE .., bland annat i högen som syns till höger om snuskylen), allt medan jag arbetade så fort jag kunde i kassan. Hade kunderna paket att hämta - men även varor att betala - så skrev jag ner utlämningsnumret på en kvittoremsa och tog deras id-kort, lämnade sedan detta till Magnus (såna små remsor med körkort låg i kö ...), så kunden inte skulle behöva stå i två köer och det fungerade bra, ja, allt flöt på!

Och så totalt underbara kunderna var!
Inte ett enda hårt ord om lång kassakö eller paketkaos .., i alla fall inte så vi hörde det. 

När klockan var kring halv sju och jag tog mig en kopp kaffe (det hade nog stått i fem timmar, men det hade för övrigt jag med .-), ville jag gråta av lättnad!
Så ljuvligt det var!
Det blev en kort fikastund; jag tog sikte på att hinna göra brödvagnen, prissänka brödet i hyllan, fixa i mejeriet, rengöra pantmaskinen och ordna med kvällstidningsreturerna och sista halvtimmen gick Mange hem (han skulle egentligen ha varit tisdagsledig, men hoppade in för dottern som var sjuk) och Carolina, som då var klar i delikatessen, hjälpte till med det sista.
Allt hanns med på den där halvtimmen och ååå, så jag älskar när det flyter på!


I kassan hade jag bland annat chefen för Postnord här i Halmstad - eller om det är i hela Halland -, han heter Stefan och är ett under av vänlighet! Han och sonen stod framför mig i kassan och Stefan loooog och sa ..."ja, Elisabet, jag ser att ni har det tufft ..." och jag svarade har vi det kämpigt, kan man ju tänka sig hur det är på lastningscentralen!

Jo, så var det ju, sa Stefan.
Han såg trött ut.

"Du skulle se Elisabet .., man tror inte sina ögon!" fortsatte han och då frågade jag om man möjligen får komma och titta och ta lite bilder?

Postnord får så mycket skäll och jag tycker så synd om många som arbetar i det företaget och som verkligen gör sitt bästa .., ja, men hur ska det kännas att alltid bli utsatt för spott och spe? (Ja, jag vet, det finns rötägg även där, precis som på andra ställen).

"Kom och titta, jag ska guida dig!" sa Stefan och nu på fredagmorgon vid sjutiden ska jag vara där och få se hur "andra sidan" har det; vi är ju en enda lång kedja och butiken är sista länken i den kedjan. Det känns lite som en samhörighet, ja, i alla fall för mig.

För övrigt kan jag meddela att portot ska gå upp i pris till nio kronor, men jag kommer inte ihåg från när, ja, bara så ni vet.

Mer om paketkaoset kan man läsa här.

Och här ...., med bilder.

Och i Norrbotten är det likadant ... 

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

"...till höger om snusk-ylen", läste jag och hann börja undra.

Kul att du läser NSD.

WalkaboutSweden sa...

Tänker på sonen som började som brevbärare förra veckan.

Första dagen fick han bemöta 4 stycken klagande/arga? mottagare ute på sin runda. Men det får man/han lära sig att bemöta.

Man har förståelse för kundernas frustration också, så klart.
Bara inte ilskan går över styr...



Ulrika sa...

Vad trist det är, tycker jag, när folk är otrevliga mot fel "led". Tänker på din kommentar, Walkaboutsweden.
Som när man åker tåg och det är förseningar och folk skäller på tågvärdarna t.ex. Det är ju inte deras fel och de kan ju inte göra något åt saken! Jag har hört folk vräka ur sig såna ord så man häpnar. :(

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ,-) Ja du, det hade varit en kyl det ,-)

Walkaboutsweden och Ulrika: precis så! Det är det värsta jag vet. Växeltelefonister och andra som får ta emot all ilska, fast dom är helt oskyldiga.

Ruta Ett sa...

Herregud, sånt kaos det är på många utlämningsställen! Det blir till att skutta iväg och hämta så fort man har ett paket att hämta, men om inget paket aviseras så blir det svårt.
Visst har Postens service blivit sämre. Paket har försvunnit för mig, med allt besvär det för med sig och att reklamera verkar inte lönt, säger jag efter ett antal försök.
Att man tar ut sin frustration på "fel person" är förstås inte acceptabelt, men det är ju också svårt att få fatt på "rätt person" och då blir det förstås fel ibland.
Nej, det är sannerligen inte lätt för vare sig postpersonal eller allmänhet.

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, jag kan säga en sak .. jag är överlycklig att jag inte är anställd i butik nästa december ,-))

Och jo, jag inser att det kan bli väldigt otrevliga konsekvenser om t.ex. paket kommer bort, särskilt om man skickat själv och mottagaren inte får det han eller hon beställt. Ja, tvärtom också, förstås.

Kattis sa...

...och jag som älskar att handla just över nätet! Hämtar paketen, på macken eller färg- och järnhandeln, det gör jag först då jag har vägarna förbi. (Gissa om jag får många mail och sms, påminnelser att de finns att hämta!) ��

Jessica sa...

Precis samma hos oss... helt galet mycket paket.
Vi är bemannade med en extra mellan 11-19, helt omöjligt att fixa annars.
Undra hur det blir nästa år, då måste vi nog bygga ut..