fredag 2 februari 2018

Fredag ...


Kanske är det gråvädret och detta att vintern har känts ovanligt lång, ja, ett faktum är att vi igår - rekordtidigt - stööp i säng och som vanligt lyckades jag bara lyssna till hälften av Nordegren & Epstein-programmet innan det var godnatt.
Vaknade vid tretiden av de allra mest förfärliga mardrömmar.
Och sen blev det morgon.
Och tung snö som för någon halvtimme sedan föll över den här lilla del av världen där jag bor.
Nu är det regn.


Var morgon vid halvsex-tiden bär pv ner Nelly från sängkammaren så hon får kissa och sen går hon och lägger sig i sin egen korg i vardagsrummet och sover en timme eller två. Vid halvåtta hör jag henne tassa omkring i köket. Hon letar efter oss. Så vi går ner och jag släpper ut henne ännu en gång och när hon en stund senare kommer in, då är hon över sig av glädje .., hoppar och skuttar .., brakar rätt in i en dörr .., vänder om och hoppskuttar .,. ååå, nu är ju matte nere, nu blir det frukost!!

Tv:n är påslagen.
Där hörs en intervju med en man som ska agera programledare och precis varenda mening inleds med ett "ääääh ...". Till slut är det det enda jag hör. Därefter ännu en intervju med en idrottsman. Då blir det nya "ääääh:n".

Om jag någon gång hamnar intill en mikrofon, Gud gifve mig då styrka att hålla tungan i styr, så där så jag inte ääääh:ar mig genom samtalet! Ett annat sånt ord som ofta läggs in i meningar är "liksom" och jag minns när mina barns far berättade om någon föredragshållare som hela tiden sa "alltså" och exet noterade med en stapel / varje gång ordet alltså kom med .., och det blev som en lång gärdesgård av staplar!


Trivsamt på jobbet igår, då det var förmiddagspass.

Och Maj ska få blommor ....

Erik fick agera Dagens Hjälte i och med att han tog ut den döda musen från bilen när jag kom till affären på morgonen. Det var mus nr 2. Måtte det ta slut, så inte detta bara var en liten ynka del av släkten vilka mött döden i musfällan!

Men sen .., kassajobb.
Lugnt och fridfullt var det också .., vilken skillnad i jämförelse med att arbeta kväll!
Allt hinns med.
Ingen stress alls.

Och trevliga kunder!
Det var två kvinnor och jag själv som kom att prata om att vi - med stigande ålder - blir allt mer hårfagra, men inte där vi önskar att håret ska växa. Om detta blev det en hel del förlösande skratt och så var det många byggjobbare som handlade lunch och där var en man i 45-årsåldern som berättade att han egentligen var från Skåne, men just för tillfället arbetar här i Halland, ja, med husrivning.

"Du har möjligen inte nåt rum att hyra ut ...?" frågade mannen lite leende och jag låtsades inte höra, utan fortsatte bara med hans varor och då förstod han väl och sa, lite pillemariskt leende - efter att ha sneglat på min hand där ingen ring finns - "jaha, du kanske inte är singel ..`?"
Nej, just det.


Jag tänkte att män sannerligen inte är räddlivade av sig, men så kom jag ihåg en före detta arbetskamrat som blev handlöst förälskad i en man som tillfälligt arbetade i den staden där jag då befann mig .., och arbetskamraten skrev en liten lapp som hon lämnade tillsammans med kvittot (till just den mannen) en lapp där det stod att hon gärna ville träffa honom.
Det var inte långt ifrån att jag nästan svimmade!
Hur det hela avlöpte, ja, det minns jag inte.

Och jag minns också en äldre - för mig helt obekant - man som gav mig en lapp, väl dold bland sedlarna, där det stod: "Vad har du för mejladress?"
Hans fru stod en bit därifrån och jag ångrar bittert att jag inte gav henne lappen.

Jodå, mycket kan hända i en liten livsmedelsbutik. Ja, i en större också ,-)

Nu mot duschen!



7 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå det där med att hamna framför en mikrofon, så minns jag när madamen skulle intervjua någon, jag tror det var barnbarnet Emma. Till varje svar från Emma kom det en lång, till synes oändlig rad av "ojojojojojoj" från intervjuaren.
Så det kan vara svårt att var i den positionen också. :-)

Steel City Anna sa...

Karlar är då en egen sort :)

Elisabet. sa...

Anonym och minnesgod: oj,oj,oj, ja, det är det jag säger, måtte man inte hamna framför en mikrofon!

Benved sa...

God morgon!
Oj vad det kan hända i en livsmedelsaffär!
Det som irriterar mig mest på nyheterna o andra teveprogram är att, ingen, verkar kunna använda prepositioner på rätt sätt . Står inte ut så långa stunder är teven på utan ljud. Fast det är inte mycket bättre i radion. Ja inte i skrift heller men då hör jag ju inte det.
Och jag tycker att intervjuobjekten har väl förstått att de ska bli utfrågade och kan tänka igenom vad de ska säga.
Ha en bra dag.

Ruta Ett sa...

"Liksom" och "alltså" är vanligt, när man hör mäsnniskor prata, men jag hade en aarbetskamrat på ett sommarjobb som inte nöjde sig med det. Allt som oftast flikade hon in ramsan" liksom och sånt" och ville hon vara riktigt övertygad avslutade hon med "liksom och sånt JU". Det var väldigt irriterande i längden och prcis som du säger s var det till slut det enda man hörde.

Elisabet. sa...

Ruta Ett: jo, det blir verkligen lätt så, att man till sist bara fokuserar på dom där orden, säger hon som är den mest enjängda av alla.
#underbar#ljuvlig#fantastisk#rar#jätterar .....

Cecilia N sa...

Ska ni ränna omkring och vara så där ringlösa då?
Levla ordentligt, vet ja!