fredag 2 februari 2018

Ledig helg ....


I morgon är det vilodag.
Ledig helg.
Men så mycket ledighet blir det inte, för vi ska upp i ottan (halv sex) och en timme senare köra till Lund, hitta parkering någorlunda nära Domkyrkan .., så blir det konsert klockan 10,00 (men bara en halvtimme) .., sen - kanske - en sväng förbi Ystad och det som var mitt hem i nästan tio år och hopefully bjuder exet och hans Karin på kaffe.

Därefter blir det Västerstad utanför Hörby där min syster och systerdotter bor - dom delar ett stort hus - och för att fira vattnets återkomst har jag lovat att bjuda på maten i morgon, så där så dom verkligen får vila ut efter denna nervpärs. Först lunch (dom supergoda små västerbottenspajerna med löjrom + creme fraiche som toppning, samt sallad och sen köttfärsgratäng) pch senare på kvällen blir det panncotta med färska hallon och blåbär och lite citronmeliss.
Så roligt det ska bli!

Och tänk, nu återstår exakt bara tre veckor tills vi styr kosan norrut, mot Sälen!
Den här gången blir vi ovanligt få; det är Hilda och Patrik, AP och Micke och så pv och jag själv, ja, och hundarna förstås. Alltid så vänliga friherrinnan tar hand om sigge nilsson och kanske fåglarna också.
Och ännu mera tänk: jag har bara nio helger kvar att arbeta innan jag slutar!

När jag i september meddelade chefen mitt beslut (pensionen), då var det nio månader kvar.
Som en graviditet, minns jag att jag tänkte.
Jominsann ., tiden hastar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, det var jag som kommenterade om Nellys stelhet tidigare och du svarade om veterinärbesök. Vad sa veterinären, fFick hon någon medicin?
Ha en skön helg!
Biggan i B

Ulrika sa...

Åh, då är det bara 3 veckor kvar till vi ses, också. :-)

Elisabet. sa...

Ulrika: kom på förmiddan, jag börjar arbeta klockan två! ,-)

Ulrika sa...

Absolut!
:-)

Vi åker hemifrån efter frukost, så det ska inte bli nåt problem. :-)