onsdag 9 maj 2018

Ledig dag ...


Och nu är allting i blom!
Körsbärsträden och spireabuskarna .., allt händer över en dag och det är som att befinna sig i paradiset, om nu paradiset ser ut så?

I trädgårdsbutiken nära affären där jag arbetar, där såg jag idagservetter med texten "Tänk, om paradiset är här på jorden! Lev nu!" Egentligen är jag allergisk mot såna där texter (jo, jo .., människor i Syrien anser sig knappast vara i paradiset ...!) eller uppmaningar om att allt handlar om hur man tar det (så den som fått dagens cancerbesked ska börja kämpa och vara vid gott mod, då ordnar allt sig!) och egentligen tror jag ju inte på vare sig himmel eller helvete, men OM paradiset är så där som predikanterna i pingstkyrkan berättade om .., då kanske det ser ut så här som på bilden.
Kanske.

Tittade in i affären nästan när den öppnade, i akt och mening att slippa den värsta anstormningen.
Där rådde full fart!
Och jag kom lagom till fikat och slog mig ned bland de övriga och det var så himla trevligt att sitta där - inte ensam som annars - och det var mycket skratt och prat.

Vid grönsaksdisken upptäckte jag Eva från Tyresö med barnbarnet Lill-Karin som glatt berättade att hon nyss hade fyllt år och Eva i sin tur vittnade om hur rar och trevligt bemött hon blivit av Pernilla bakom charkdisken, å, så roligt att höra! När jag en stund senare vidarebefordrade detta till Pernilla, så sa hon leende ..."ja, men jag tycker såååå mycket om henne!" (Eva, alltså).


Nu är klockan halv två och nej, jag sitter inte i nattlinnet, men jag ska försöka hitta ett sånt på nätet.
Det här med att pv och jag sover i skilda rum numera, det har inneburit ett nytt liv för oss båda.
Såååå utvilade vi är på morgnarna!
Och så har jag förgäves letat efter en vanlig, vit bomullskofta (även det på nätet), men allt visar sig vara i helt andra material.

Ikväll blir det grilltajm på klipporna i Steninge, tillsammans med friherrinnan och så mina barns pappa, som stannar till ett slag på sin väg till Göteborg och en viktig handbollsmatch i morgon.
Och pv ska såklart vara med, ja, inte till Göteborg, men till grillningen.


Mera ..?
Bara tre veckor kvar tills min australiensyster Birgitta kommer hem på månadslångt besök.
Mesta delen av tiden ska hon tillbringa i Skåne, men så hämtas hon  (i Skåne) av Maria .., det blir övernattning här nån natt och så vidare mot Väsby och Stockholm (och Emils studentexamen).
Det är väl tjugo år sedan Birgitta besökte Stockholm där hon bodde i ungefär lika många år, innan hon, hennes man och en då tvåårig Fredrik blev emigranter och gav sig av, så det blir säkert trevligt för henne.
Mycket har sannerligen förändrats på två decennier!

Av bilden att döma har hon i alla fall inga bekymmer med sina knän, däremot har hon bytt ut en höftled

Nu mot stranden!
Ajöken, sa fröken.


Nej, en sak till!
Det handlar om källkritik och vad avsaknad av källkritik gör.
En mig närstående var med vid det här tillfället som det skrivs om och häpnade över vad han läste.
Det var inte alls så!
Det handlade i stället om att hjälpa en äldre människa!

Här har i alla fall någon kollat upp det hela.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ååh vad less man blir på de människor som hittar på "nyheter" som ska passa deras egen agenda. Det borde vara straffbart när det är så uppenbart.

-----
Apropå "sådana där texter": Så du har inte Carpe diem i vita gipsbokstäver på väggarna i ditt vitmålade hem med vita möbler?

Nä - Inte jag heller.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, det har jag inte, men det är väl inget fel i att ha det - för den som tycker att det stämmer till eftertanke - ,-)

mossfolk sa...

Det ser onekligen ut som ett paradis på första bilden. Underbart!

Och jag tror (eller vill i alla fall tro och tycker mig i mitt fb-flöde se) att källkritik börjar bli alltmer befäst hos gemene man, än om det är lång väg kvar att gå. Vi jobbar med det varje dag från tidig åldern skolan. Tyvärr är det nog många (vuxna) som är väl medvetna, men inte vill ha sanningen, utan gärna hakar på rykten och påståenden. Ett gemensamt missnöje och forum för skitsnack ger ju också en känsla av tillhörighet...

För övrigt tycker jag mycket om vårt vittapetserade vardagsrum med vita möbler. Dock inget ”carpe diem”...än... 😉