fredag 7 september 2018

Fredag ....


Igår blev en nästan-heldag för min del; hela tiden i kassan.
Andra kunder förstås än på kvällen, fler pensionärer (som jag själv) ..., men också fler byggjobbare som köper färdigmat. Och pv dyker upp! Han är glädjestrålande och visar upp en hink där färska makrillar ligger på botten! Jo, han har - tillsammans med harry - tillbringat fyra timmar ute till havs, med harry liggandes i sittbrunnen och nu är pv lycklig .., hurra, det blir färsk makrill till middag!
Han är röd om nästippen .., septembersolen har tagit på rejält.
(Och nej, han hade säkert inte solskyddskräm).


Efter en vanlig semester brukar det ta någon dag bara, så sitter alla plu-nummer.
Ibland bara efter några timmar.
Men nu är det som att jag har kopplat bort jobbet så mycket, så där så att jag befarar att många av numren tackat för sig och givit sig någon annanstans. Levainbrödet, till exempel .., åååå, jag glömmer det varenda gång, men nu, nu sitter det: Plu 8976 !!


På väg hem efter dagens värv, upptäcker jag Emma ute på lagret. Nu har posten kommit med alla paketen och den här gången med enbart en enda stor jättekartong (som efter att den tömts ska skäras i bitar och läggas i balpressen!), bäva månde vi när vi närmar oss november och december!
Nu ska kartongen tömmas på alla paket som läggs på vagnar och så in till kassan, där varje paket registreras och får en egen hyllplats. Sms-aviseringar och avier skickas inte av utlämningsstället, då hade vi nog inte hunnit med så mycket annat.
Det är Emma som tar emot paketen.
Hon har - för första gången i sitt liv - flyttat till egen lägenhet inne i Halmstad.
Ååå, så lycklig hon är, men erkänner att det är aningen ensamt ibland!

Steninge. Här brukar friherrinnan gå med sin hund.

Men nu är det alltså fredagmorgon.
Och precis som förr stiger pv upp klockan fem, en timme senare säger han hejdå och ger sig av på sin cykel. Idag ska han vikariera för sin kollega Caroline. I tjugoett år har dom varit arbetskamrater (båda i matematik) och när det var dags att sluta, berättade pv hur han nästan kände tårarna komma, då, när han kramade om Caroline och sa hejdå.

Själv ligger jag vaken och lyssnar till P1 och tankar för dagen.
Till Claes Hultling som berättar om en seglats i Adriatiska havet.
Själva hamnade vi i Bohuslän, på Björkö.
Och i Torekov och Mölle.

Och jag börjar tänka på jobbet och skulle jag ha räknat kassa tre igår, eller var den inte använd? Nej, det var den nog inte. Men tänk om ..., då blir det ju galet! Funderar på att sms:a, men åker i stället dit och kollar själv. Jo, allt är som det ska. Chefen och de övriga är i full gång .., snart kommer varubilen från Dagab och det är brått att få tomt på lagret.

Steninge, fredagmorgon.

Igår kväll nån slags valdebatt av lite annorlunda slag i tv4.
Det blev bra, tycker jag .., framför allt var programledarna (två kvinnor, varav Jenny Strömstedt var den ena) ganska skickliga på att hålla ordning på talarna, som alla hade någon minut på sig för replikskiften. Ytterst irriterande tycker jag att det är, när man inte kan stoppa i tid och höjer rösten. Det gällde framför allt Gustav Fridolin och Ebba Busch Thor.

Vad tänkte jag på när jag satt där i loppisfåtöljen och följde debatten?
Jo, på sånt här:
Att Ulf Kristersson såg ut att vara på ett strålande humör.
Löfven verkade trött och slut på.
Jonas Sjöstedt (sprungen ur den västerbottniska myllan) var den mest allvarlige.
Åkesson hade för trång kavaj.
Ebba Busch Thor tycktes säker på sin sak och hade nog sprayat håret, det låg absolut stilla!
Annie Lööf tycks alltid säker.
Jan Björklund kämpade på med uppkavlade ärmar och jag tänkte på att hans mamma är norska.
Gustav Fridolin gjorde inget större intryck på mig igårkväll, men i en annan debatt (häromkvällen) när han verkligen pratade med patos och engagemang; det var om sommaren som gått och vad den innebar - ja, just där och då hade jag lätt kunna lägga min röst på MP -.

Nåväl.
Jag tyckte om det här sättet att debattera och duellera med varandra.
Och där ser man .., dessa politiker kämpar på alla sätt och vis för att ge kloka svar och vinna dueller, allt medan en sextiofyraårig nybliven pensionär sitter i en loppisfåtölj och tänker på att Åkesson borde skaffa sig en ny kavaj, samtidigt som jag förundras över KD-ledarens hår som håller sig på plats.
Kanske var jag för trött?
Nu ska jag i alla fall lyssna på USA-podden, avsnitt 150. 





(Men först ska jag diska och då får Gérard Lenorman sjunga för mig).

Inga kommentarer: