tisdag 4 september 2018

Tisdag ...


Och pv har tagit cykeln och givit sig av på några mils cykeltur.
Först till Slöinge där han ska in på posten och så till Getinge där han tänker presentera sig för rektorn (ifall det blir inhopp) och kanske ett besök på Konsum för att handla inför lunchen och sist av allt rakt söderut, förbi bokskogen på ömse sidor av vägen, strax efter Steninge Kyrkby .., och så Steninge och Blombergsvägen där friherrinnan bor, där han ska hämta nånting läsvärt.

Själv plockar jag undan lite .., tittar i nya kokboken, den jag hade förhandsbeställt för flera månader sedan och som nu har kommit, med titeln "Zeinas kitchen", med recept från Mellanöstern.
Jag har under lång följt denna Zeina på instagram (kontot har samma namn som bokens titel) och blivit såååå sugen på att testa hennes recept! Nu kanske det blir av!

Här är en länk till hennes matblogg.


Men det blev i alla fall inte av idag - matlagandet - för just som jag satt i loppisfåtöljen och tittade på programmet "Ett matäventyr på Manhattan" ringde mobilen. Det var A på jobbet som blivit sämre igen och hon undrade .., och jag sa att jag kommer så snart jag bara kan, vilket blev en halvtimme senare.
Först såg jag klart det här programmet; det fattades väl tio minuter och det var ett så suveränt intressant program så det var inte sant! En månad till ligger det kvar på svt.play!



Sen var det bara att ge sig iväg.
Och jag knappade in min kod till lagerdörren och sedan var det bara full fart!
Oj, så mycket att göra idag!
Började halv tolv och kom hem halv sju; då hade en av frysdiskarna tackat för sig, frysen tömdes och alla varorna kördes in i våra två frysar (men där är ju nästan fullt som det är!!), sen gick strömmen .., jag löste av i charken .., tog in fruktleveransen och var andrakassörska.


Svängde förbi friherrinnan med spelbilagan och en creme fraiche .., kom hem och stöp i soffan.
Men oj, så skönt att ha tagit ut sig!

Pv har ägnat sig åt garderobsrensning, men inte så mycket av kläder, som av annat - återstår att se vad det nu  är -. Jag vet nog ingen man som har så mycket kläder som denne pv; ingen som har så extremt många kalsonger! Och det är kläder från hans ungdom (okej, säg från tjugo-trettio år tillbaka!) och jag begriper inte varför han sparar på sånt?!
Nåväl, han begriper väl inte varför jag är så himla enjängd och alltid har likadana kläder, så det hela jämnar väl ut sig.

Nu mot sängen!
Och om ni undrar vad gropen under höger öga är, bildens högra öga, så är det mitt hundbettsärr från sex års ålder som ibland svullnar nåt hemskt. Med stigande ålder blir ju huden mindre elastisk och då hänger liksom ärrgropen ner ännu mera, men det spelar ingen roll.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Zeina ska (om jag förstått det hela rätt) också vara med i Timjan, Tupp och Tårta som börjar på SvT 1 i morgon kväll. Blir kul att se!

Spelar väl ingen roll med gropen vid ögat (som jag för övrigt inte ser); du ser lika trevlig ut för det!

Sist jag räknade hade jag 127 par kalsonger, men sedan slängde jag ungefär 100 eftersom jag insåg att det var lite onödigt mycket!

Ulrika sa...

Den gropen har jag aldrig tänkt på förrän nu, helt ärligt. Och du är alltid fin, en av de finaste jag vet!

Haha, jag har nog kanske 10 par trosor. Nog skulle jag gärna ha några fler men saker är som de är. Jag har iaf slängt dom gamla, urtvättade, fula och köpt några nya. Som är såå mjuka och sköna! Sånt betyder så jättemycket när man går med ständig smärta i kroppen. Samma med övriga klädesplagg. Jag klarar inte hårda tyger eller plagg som sitter åt. Man blir överkänslig för sånt när kroppen ständigt är i uppretat läge. I förrgår unnade jag mig att köpa en såååå mjuk och skön tunika på Lindex. Lyckan i det!!

Elisabet. sa...

Rexxie: i veckan ska jag i alla fall testa ETT av recepten, det har jag bestämt! Jag vet inte om du är på instagram, men i så fall, titta in på leilalagar. Leila är en fantastisk kvinna/kokerska på Lundens dagis/förskola i Vasastan i Sthlm. Vilka maträtter hon skapar till barnen!! Helt fantastiskt!

Pv hälsar att hans kalsonginnehav var just under trettio, men han inser att hans lager räcker till döddagar ,-) Och du måste väl ha nåt slags världsredkord, Rexxie?

Ulrika: själv har jag ett par älsklingstrosor som jag snart får begrava. Dom är lena som silke och börjar knaka i sömmarna (har redan knakat) och HUR ska jag hitta så sköna trosor igen? (Jag har flera andra i bomull, inte alls lika underbara!)Och åtsittande kläder öht klarar jag inte av. Hemskt!

Ulrika sa...

Jag hittade supermjuka trosor på Lindex. Hade sån tur också att de hade så där ta 3, betala för 2.

Zeinas kitchen är en riktig favorit. Hennes libanesiska linssoppa gör jag ibland och hennes glasnudelsallad älskar jag!