onsdag 5 september 2018

Tittar på dokumentär i SVT ...

Det handlar om Åkesson, Kristersson och Löfven.
Ja, tack och lov att man inte har ambitioner i den vägen .., fy, vilka stränga scheman!

Och så får vi se inspelningar från deras valmöten.
Hos (s) är det många rullatorer och käppar.
Hög medelålder i publiken.
Campingplatser och "vanligt folk".
Jag tänker att Löfvens fru ser så sympatisk ut (och vacker), ja, han verkar också vara en
trevlig man.

Hos Sverigedemokraterna är publiken betydligt yngre och där är många medelålders män, men till min förvåning även kvinnor. Och jag förvånas över hur många dom är i publiken (det hela påminner nästan om ett väckelsemöte) och att partiledaren spelar piano!
Jag har sagt det tidigare och säger det igen: jag tror att SD gör ett rekordval.
Tyvärr.

Och så moderaterna och Kristersson.
Hela tiden tänker jag att han ser ut som en liten pojke som ska på kalas .., han tycks upprymd och glad, eller mer .., förväntansfull. Ååå, så han hoppas få en fin present, kanske rent av bli statsminister! Tempot är högt. Publiken tycks blandad - kvinnor och män - lite olika i ålder.
Innan ett av alla talen ska hållas, sitter partiledaren och hans medarbetare runt ett bord, då sekreteraren (förmodar jag) ger honom det stundande talet, utskrivet på papper.
Han tittar ett kort ögonblick på papperen, ger snabbt tillbaka dem till kvinnan och säger att nej, han vill ha talet utskrivet i femton punkter.
"Då blir det mera papper ...", säger kvinnan.
Kristersson svarar lite raljant (mitt sätt att se det) att "ja, med 30 punkter hade det blivit ännu fler papper!"
Det känns som om det vore ett onödigt svar.
Så där som om hon inte fattade.
För övrigt ser han rätt trevlig ut.
Hans fru är bekännande kristen och det är ju inte alldeles vanligt.

Ja, nu vet ni vad jag har tittat på; det var väl alldeles oerhört intressant ...?
Eller inte.

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tror också att de gör ett rekordval. Och jag är fascinerad över hur de har lyckats få, eller ta, så mycket plats i alla sociala medier. De andra partierna har jag fått gå in och leta partiprogram eller läsa A till Ö-listor på deras hemsidor för att få reda på vad de har för åsikter inom olika områden. När det gäller sd har det inte gått att undvika vad de står för. Alla skriver ju om de. Nåja, nästan i alla fall ;)

Bert Bodin sa...

Men en del av det som skrivs, skrivs av (ro-)botar, har det konstaterats.

Monet sa...

Jag tror att det kan gå precis hur som helst. Här i Frankrike har vi länge levt med exakt samma problematik. Hela folket vaknade upp till chocken att Le Pen tagit i snitt 34 procent (!) av fransmännens röster. Oron för rasism, stängda gränser och Frexit var stor. Sen räckte det med Macron och hur han från ingenstans och i princip genom en enda tv-duell desavouerade Marine le Pen och själv vann. Sen dess är både hon och Front National mer eller mindre ute ur leken och varken hon eller partiet har hämtat sig. Ingen som trodde det heller. Tyvärr har inte Sverige någon Macron!

Babsan sa...

Såg också programmet .Jag är glad att jag har en övertygad tro på mitt parti. Röstat på samma sedan första gången jag fick rösta. Tycker synd om de som inte vet i år är det värre än vanligt med alla löften, pajkastning etc men trots allt rätt kul att följa. Men nu är jag lite less på alltihop.Tyvärr tror jag också att SD går framåt likaså M

Turtlan sa...

Ja fru Lövén hade det man kallar för det. Har ju träffat både henne och Stefan.

Ang SD. Hemskt och bedrövligt. Bävar för siffrorna som kan bli på söndag. Tänker på vet folk verkligen vad de röstar på???

Jag ska titta på programmet också. Tack play som vanligt.

Elisabet. sa...

mossfolk: jag märkte det på instagram, att deras val/reklamfilm kom upp långt tidigare än andras, som knappt syns ännu!

Monet: ja, Macron hade jag gärna sett i Sverige också!

Babsan: vilken lycka att ha hittat rätt på en gång! Det gjorde inte jag. Och jag har ändrat åsikter mellan varven också ,-)

Walkaboutsweden: <3

Turtlan: Det finns säkert vettiga människor även bland SD:are - precis som det finns vettvillingar i alla partier - det tror jag, men min röst får dom ändå inte.