onsdag 5 september 2018

Sommar igen ...


Onsdag och en alldeles ljuvlig sensommardag!
Cyklar ner till stranden och blir där i kanske två timmar, allt medan pv är på vift med diverse
återvinningsgrejer och sånt som inte alls ska återvinnas.

Vi är inte många på stranden .., där är kvinnan som bor i sin bil och som tillbringar mest hela veckorna i bilen och bilen är proppad med plastkassar och kläder och nästan alltid syns hon ligga i baksätet och läsa någon bok .., och så småningom kommer en mormor och morfar med sitt barnbarn och där kommer Elaines man vars namn jag inte minns och på slutet dyker en äldre herre upp, det är han som försiktigt går ut i vattnet och efteråt blir det en stunds småprat, mest om hur många grader havet hållit. Vi enas om arton.


Tre gånger badar jag och det blir långa dopp och på grunt vatten simmar små-små-små fiskar runt mina fötter och jag skrämmer upp lika små plattfiskar och där är maneter som jag inte ser på ytan, men jag ser deras skugga mot sanden på botten .., inga brännmaneter, som små luftballonger bara.

Och där är döda krabbor som ligger på rygg på havets botten .., och där är snäckor och en slags strån som växer på botten och sträcker sig mot ljuset och det är bara helt underbart!

Pv ansluter vad det lider.
Han har med sig kaffe - och bullar som han själv har bakat - (med mycket kanel i) och där sitter vi en bra stund; han badar från klipporna och i Adamsdräkten och uppe på land sitter två äldre damer med var sin korg intill; dom har nog suttit där i minst två timmar och hela tiden har jag hört hur dom pratar och skrattar!

På en klipphäll ett par hundra meter bort, står två män och fiskar med kastspö och på två solstolar sitter deras fruar. Om dom nu är gifta, men det är vad jag tror.

Och nu är det kväll och jag har kokat libanesisk soppa (som blev väl het ...) och i min mobil har det plingat .., aha .., nu vankas ett extrapass i morgon, från kvart i åtta till tre. Ja, det går det med.
Än så länge är pv hemmaman.
Tur att nån drar in pengar i familjen ,-)
 


1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Låter skönt.

Vi har också fina sensommardagar. Varmt och svaga vindar.