lördag 8 september 2018

Lördag ....


Och medan valrörelsen går in i slutspurten har vi annat att fundera på: vad är det för sorts päron som grannen på andra sidan kustvägen gav oss?
Hon säger Conference (borde väl ändå veta eftersom trädet växer vid deras husgavel, den mot öster), men hennes man hävdar nånting annat - ovisst vad - och jag får en plastkasse fylld med dessa ljuvliga päron, lägger ut en bild på instagram, men blir inte särskilt mycket klokare.
Dom smakar  e x a k t  som Conference; lite träiga så där, men väldigt goda.
På bilder från sidor på nätet liknar dom mera Clara Frijs (som för övrigt var namnet på den danske hovjägmästaren Carlsens hustru .., Carlsen hittade flera päronträd i Skensved på södra Själland i mitten av 1800-talet och på hans förslag uppkallades päronet efter hans hustru).
Funderar på att ta med mig några päron till Stockholm och där försöka få reda på vilken sort det är.
Samma sak med äpplena som växer nere vid vägen och som pv inte har en susning om vad det är för sort.


Enklare var det när vi igår överraskningsbesökte Eva från Tyresö och hennes inte-så-väldigt-långe-man. Eva som är en entusiastisk svampplockerska, hon kunde berätta att dom här svamparna, jo, men det är brunsoppar. På spisen puttrade en stekpanna fylld med dagens skörd.


Medan vi satt där och pratade om allt och inget (ja, ni förstår säkert om vad ..) hoppade harry upp och lade sig intill husse. Och småfåglarna som Eva troget matar var dag (brödsmulor eller pyttesmå ostbitar) vågade sig inte fram när den svarte krabaten var på plats, inte ens när han låg i trädgårdssoffan.
Fine Harry som är så lugn och fin nu vid dryga sju års ålder, ja, som allra, allra bäst!


Igår berättade AP att en av Nellys bästa kompisar Bosse (inte han på bilden, det är Kasper) fått sluta sina dagar, jämngammal med Nelly själv. Bosses matte hade skrivit så fint om familjens kelgris och avslutade det hela så här: " ..... i stället kan du passa på att smaska köttbullar i mängder, jaga katter tillsammans med Nelly och ligga lääänge och steka i solen!"

Så skönt för lilla pigan att få ytterligare en kompis på plats!
Nu är såväl Selma, Bosse som Nelly tillsammans.


Jo, så här såg Selma ut (hon som en gång varit fotomodell), jo, hon har varit här på besök och blev allt lite förälskad i Harry. Eller mycket.


Allt medan Nelly låg i loppisfåtöljen och tyckte att det där såg väl inte så värst trevligt ut.
Va? Selma intill Harry ...? Ja, ja, jag får väl ligga här då alldeles ensam.



Igår ringde jag till Emma och gratulerade till nya jobbet och berättade att jag ska tillbringa ett par dagar i Stockholm - för första gången  i n t e  hos dem i Upplands Väsby - utan på den båt, Gustaf af Klint, där vi (helsingborgaren, hans pojkar, Emil och Emma och jag själv) övernattade för många, många år sedan. Tolv kanske. Och jag sa att hon - om har tid över - gärna får komma och hälsa på där på båten, så kan vi sitta och surra lite.
Jag längtar!

Och jag planerar inte så mycket, vill mer ta dagen som den kommer.
Men hit ska jag i alla fall ta mig .., och hit .., och jag ska äta indisk mat och besöka nån saluhall och nån berättade om Bondens Dag (kanske Eva i Tyresö?) och det skulle jag också gärna vilja besöka.
Vi får väl se.

Lite gruvar jag mig för derbyt mellan AIK och Hammarby på söndageftermiddag.
Huvva! Emil är förstås i själva klacken, men vi övriga - Tommy, Peter, Maria, Anna och Micke och kanske även Emma - sitter bakom klacken. Måtte man klara sig från bengaler och annat elände.
(Och jag som håller på Hammarby!!)

Ja, nu kommer pv med elvakaffet, helt perfekt!
Och om några timmar vankas jobb för min del. Halv tre till kvart över åtta.
Ajöken!

Inga kommentarer: