onsdag 11 september 2019

Idag ....



Upp halv sex och på stämplar in vid kvart över sju.
Först kassan. Tar in tidningarna och drar ut allt som ska utanför entrén .., ordnar kassorna och låser upp lådorna med dom här smånycklarna som till en början höll på att göra mig galen .., men till vilken låda hörde vilken nyckel!!
Nu vet jag. Har liksom memorerat in ett system med hjälp av färgerna.
Kanske lika bra att inte märka ut var dom går, utifall att det skulle bli inbrott.

Jag var så  k n ä c k t  när jag kom hem igår.
Det hade blivit fel med ett kvitto - mitt fel dessutom - och även om det ordnade upp sig, så blev jag så förfärligt ledsen och ville bara gråta och jag tänkte att nu är det kört, nu är det Alzheimer på gång!
Innan jag åkte hem skrev jag och förklarade för Bodil som jag ju vet skulle räkna kassorna idag. Förklarade hur felet gått till .., att jag ersatte med egna pengar det som blev galet (två kunder på samma kvitto och den första kunden hann lämna butiken innan det upptäcktes, och kund nummer två fick såklart mellanskillnaden och så en Trisslott av mig, som ursäkt, jag ville bara sjunka genom jorden!), även om vi inte behöver göra det, men det kändes i alla fall bättre.

Men så nu på morgonen kom Bodil och var som en ängel och sa att alla kvitton och allt fanns med och jag hade fixat det galant och .., ja, det var inget att oroa sig för.
Ååå, då ville jag nästan gråta igen, men av lättnad!
Om ni bara visste hur hemskt det är att göra fel när det gäller pengar!!
Det var en äldre dam som fått betala den andre kundens varor och hon var så vänlig och sa "jag är ledsen att det blev så här .., ja, förlåt!" precis som om det nu vore hennes fel.
Nej, det är bara att lägga sig platt och be om förlåtelse.
Hu, så hemskt.


Och så kunde man liksom börja om på nytt.
Härligt gäng att arbeta med!
Jocke fick gå hem och vårda sjuk dotter, men i charken kamperade Pernilla och Cornelia.
Pernilla är den som står till vänster .., hon har två hundar och är en fena på dressyr.
Cornelia som knäböjer vid nedersta hyllan (oj, vad det är mycket knäböjande i butik!) är en hästtjej och det ser man verkligen när hon skrubbar golvet i charken .., jag ler när jag skriver det .,. för då kan man tro att hon är i stallet! Vilken schwung med skurborsten! Och snabb och effektiv är hon, därtill ansvarig för chark/delikatess, sina unga år till trots.


Egentligen hade jag ju kassan, men Cornelia A har problem med sitt ena knä och får inte lyfta tungt eller böja/stå på knä, så hon tog kassan och själv kämpade jag med datumkoll i mejeriavdelningen.
Då sätter jag ner allt som snart går ut i datum, men antecknar även framåt .., så där så den som kommer i morgon bara kan kolla i blocket vilka varor som ska sänkas i pris. Två tre veckor framåt brukar vi anteckna och det tar tid. "Garant, vaniljyoghurt med hallon, 1 l" kan det stå och när man ser står där med blocket kan man få leta ihjäl sig för att hitta vissa varor!
Efter ombyggnaden är just mejeriavdelningen säkert dubbelt så stor!

Intill mig hade jag Hanna och Hanna.
Den första - med efternamnet Ferdman - är närmast i bild. Hon är handbollsspelare på elitnivå (spelar med Halmstad) och Hanna nummer två är en ny bekantskap för mig, så om henne vet jag knappt nånting. Men oj, så fint dom gjorde i kylarna! Och sååå mycket som skulle fyllas in!


David brukar vara i delikatessen - älskar att sälja ost och är en hejare på det också ! - men idag fyllde han in kolonialvaror enligt löpande-band-principen! Vi fick sex pallar och i halvtid hade han fixat hälften! David har nu i höst börjat plugga på högskolan; han ska bli grundskollärare. En snäll ung man. Idag var han lite hängig efter några dagar med feber .. , men alert ändå.

Vid fikat var det chefen och jag själv i det provisoriska fikarummet.
Det blev surr om lite allt möjligt, men mest om detta.
"Åååå, så hemskt för hans familj!" sa jag.
Tänk, om det hade varit min egen pappa som skämt ut sig nåt så hemskt!!!
(Självklart mest synd om dom drabbade flickorna, men ni förstår vad jag menar).


Inte långt från kassan kämpade en storvuxen man med att hacka loss bitar av golvet; ja, vi har haft ett mindre hål där och för att inte nån ska snava och slå sig fördärvad, skulle hela plattan tas bort.
Ja, den storvuxne mannen var alltså plattsättare.
Ååå, vilket hemskt jobb!
Han satt på knä och spettade loss små bitar och till slut blev det ju jämnt och fint och kanske hinner han att få det klart innan arbetsdagen är tillända.

Jag frågade hur han kommit att välja det yrket?
Tjaaa .., han hade varit skoltrött och kände inte för flera år på högskola ., och som det så ofta blir, så var det mer eller mindre en slump att han hamnade i detta.
Om han trivdes med sitt värv?
Jodå. En sjua på den tiogradiga skalan.
Sämst var väl bristen på kollegor; dom flesta arbetar hemma hos andra människor, det är sällan dom följs åt.
"Det kan väl inte alltid vara lätt att vara hemma hos familjer och kanske bli mästrad över hur jobbet ska göras ...?" sa jag.
Då tittade plattsättaren upp .., sa inte så mycket men loooog.
Jag anade vad svaret var.

Så var den här dagen.
En underbar dag på jobbet och nej, jag är nog inte  r i k t i g t  färdig för gruppboendet ännu.
Hurra!

Inga kommentarer: