onsdag 11 september 2019

Ny dag .., ny giv.


Jobb idag igen - en timme kvar innan det är dags att ge sig av -.
Husets herre ska rullskida in till jobbet och blir hemma ovanligt länge .., och Harry ligger i soffan; han som är så morgontrött.

Det är kolsvart ute.


Gårdagen blev en fin dag i affären.
En fotograf från Hallandsposten kom och tog bilder (handlar om pensionärer som väljer att fortsätta att arbeta/göra inhopp) och fotografen var Patrik (min "låtsas-svärson) och det var intressant att se honom i en annan roll än den vanliga. Och så snäll han var!! (Ja, det är han annars också, men han vet hur fasansfullt obekväm jag är med kameror i ansiktet).

Affären har fått ett nytillskott i form av en nitton-tjugoårig kille som heter Filip. Hans storasyster hörde av sig till mig för en tid sedan och undrade om jag trodde att vi behövde folk och jag skrev att "säg att han hör av sig bums!" Filips storasyster Louise arbetade hos oss för kanske fyra, fem år sedan och var en  k l i p p a och oj, så tråkigt det var när hon gick över till Ica Maxi, mest för att det var närmare för henne. Nu gör hon nånting helt annat.


Slutade klockan ett och kom hem vid halv två.
Ägnade nog en timme åt Harry som fick söka sin pip-lisa (ett pipdjur i plast) som jag då gömmer, medan han blir platsad och får vänta med letande tills jag säger till.
Detta är nu det absolut roligaste han vet och efteråt, ja, hela kvällen, var han totalt slut på!
Det här med mental träning .., det ger sååå mycket mer än alla möjliga promenader.


Vid femtiden körde jag till hamnen i Skallkroken, dit pv kom på cykel.
Vädret var väl inte det mest ultimata för bad, men det struntade jag i och jag tror - helt ärligt - att gårdagens simtur blev den bästa i år. Med simtur menar jag kanske tjugo meter och några dyk under ytan. Det var såååå skönt i havet .., inte det minsta kyligt!
Om pv gjorde mig sällskap?
Nej, och det ångrade han  n ä s t a n, fick jag veta senare på kvällen.

Är det någon som tittar på kanal 5 och programmet "Över Atlanten", där ett sällskap s.k. kändisar ska ta sig över just Atlanten? Ja, "ta sig" .., dom har en storseglare som kapten och tanken är förstås att dom ombord ska lära sig konsten att segla. Hu, så hemskt det var! Vilken storm dom hamnade i!



Och hur intressant som helst är det att se hur olika människor reagerar och spelet mellan dem!
Vilka som är med? Jo, förre skidvärldsmästaren Thomas Wassberg, Agneta Sjödin, simhopperskan Anna Lindberg, kocken Markus Aujalay, skådespelaren Peter Magnusson, samt sångaren Viktor Frisk.

Nu blir det till att göra sig i ordning!
Ajöken, sa fröken.

3 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag kom av en slump in på seglarprogrammet. Det är något som jag aldrig skulle vågat mig på så jag är verkligen imponerad av deltagarna.

Turtlan sa...

Vore ju kul få se/läsa det reportaget sen..... 😀

Elisabet. sa...

Gunnel: instämmer till fullo! Jag hade kissat på mig. Garanterat.

Turtlan: det tror jag knappast ,-)