lördag 14 september 2019

Tur och retur .....


Så bar det iväg söderut igår, närmare bestämt till Malmö.
Men först ett besök i Landskronas småbåtshamn - Lundåkrahamnen - där pv tittade på en en båt som lockat honom; en Hallberg Rassy 35. Det   v i m l a d e   av eleganta båtar i hamnen och vi fick leta ett tag innan vi hittade rätt; säljaren var dansk och pv förväxlade bokstaven E med I.

Jag tycker nog att den gamla båten (pv:s) är mycket vackrare och mer smäcker, men den här var fin den med. Det blev en hel del att fundera på för herr pv under den sista biten till Malmö.
Men så ringde han ett samtal till en närstående och fick höra att dennes fru drabbats av blodcancer och då kom båttankarna i skymundan.
Annat blev viktigare.
Vi får se hur det blir.
Och håller tummarna för den drabbade.
(Det är mycket cancer nu ..., men vi är ju i dom åren när sjukdomar dyker upp. Bara att vara lycklig så länge man klarar sig. Friherrinnan t.ex har bekanta där såväl man som hustru fick cancerbesked SAMMA DAG!!)


Nå, kom fram till Malmö vid tvåtiden och bjöds på nygräddade plättar alternativt tunnpannkakor - välj själv - och det var evigheter sedan jag ätit nånting sånt, men sååå gott!
Lillkillen vaknade och tittade storögt - mest på den svarte krabaten med svans - men även på pv och mig själv. Vilka var nu vi?
Sen en lång promenad längs brofästet och det blåste så mest hela tiden hade jag vitt hår framför ögonen!


Runt promenadstigen växte  m ä n g d e r  med havtornsbuskar fyllda med bär, ja, jag fattar inte att dom fanns kvar på grenarna .., det var oändliga mängder! Och det togs bilder .., lillkillen låg i vagnen och tittade storögt på molnen som seglade förbi och där var dom som tränade och kom springande och där var kärlekspar vilka stod och höll om varandra och tittade ut mot Danmark till .., och där var mängder med tistlar och även almöke och här och där renfana som nästan tappat färgen.



Kom hem .., bjöds på jättegod risotto och sen blev det väl mest gullande med den där femmånaderskrabaten och prat om ditt och datt och Maja visade upp den lilles badbyxor, ja, han hade fått göra debut i babysim i en närliggande simhall och hade varit överlycklig!

Och så natten i Malmö.
Jag ställde upp fönstret rätt så mycket och tänkte på granater och annat som kan kastas in .., men allt som hördes var hundratals kajor vilka vid fyratiden på morgonen började flaxa omkring (och gasta)  alldeles hejdlöst - dom sover samlade i dom jättelika träden vid parkeringen - och vid femtiden hörde jag en rödhake sjunga så siiiirligt och en timme senare lyssnade jag till Naturmorgon i P1 som bland annat handlade om klockljung och där var en pratglad norrman som visste allt - eller i alla fall det mesta - om just ljung.

Vid tiotiden hade vi ätit frukost och haft sååå trevligt med en morgonpigg liten gosse och vi packade ihop pinalerna .., kramade om hela familjen, men kanske allra mest han som om några dagar beger sig till Mali i Afrika på uppdrag och blir borta ett par månader. 
I sängkammaren, i sin mammas och pappas säng, låg lillkillen och tycktes sova så gott .., "kom får du se", sa hans pappa och jag stod där och tittade på det här nytillskottet i barnbarnsskaran.

Så hemåt.
Lite trafik .., ömsom sol, ömsom regn .., och nu hemma och ett fönster står helt öppet .., pv läser DN och tänker kanske på annat än den fina båten och alldeles strax ska jag åka till affären för ett eftermiddagspass.

Ungefär så har vi det just nu.

3 kommentarer:

Cecilia N sa...

Vilken sorts båt har PV nu? Segelbåt alltså.

mossfolk sa...

Cancer, det är min absolut största skräck!

Pannkakor såklart ;) Jag undrar ju lite nyfiket vad du kallar det jag kallar plättar? Alltså de där som är mycket mindre och aningen tjockare...

Och så mysigt med besök hos lillkillen, som redan blivit fem månader!

Elisabet. sa...

Cecilia N: en Shipman 28.

mossfolk: ja, min största skräck är Alzheimers. Det är ju en dödlig sjukdom dessutom.
Plättar är för mig det man steker på spisen; såna som ryms på en mattallrik. Småplättar är ännu mindre, ryms väl sex, sju stycken i ett järn.
Pannkaka (eller ugnspannkaka) är det med gör i ugnen; har man fläsk i blir det fläskpannkaka.