måndag 14 oktober 2019

Denna dagen, ett liv ...


Bilden: gammalt schema .., måste ha varit när jag började arbeta efter nån knäprotesgrej.

Sex timmars arbete, knappt det, och ändå så skönt att komma hem.
Och så roligt att jobba!
SPF har ihärdiga medlemmar och nu var det ännu en kvinna som bjöd mig att vara med, nu gällde det kaffeavdelningen - av sju som nu ställer upp, slutar fyra - men jag lovade ingenting.
Nej, jag vill inte binda upp mig på det viset.

Mycket att göra nu när kundantalet i butiken har ökat markant sedan nyöppningen.
Hann med att fylla på lite cigaretter, veckotidningarna kom upp och returerna plockades undan (men i omvänd ordning) .., förmiddagsposten kom i två säckar - allt hanns med - och så fika med Mange, Bodil, Jocke, Cornelia och hennes lillebror Gabriel (fjorton år, ska prya hos oss i veckan) och det blev mycket skratt och prat i det nyinvigda fikarummet som går i svart, ja, i alla fall bord och skåp.
En diskmaskin har vi fått också.

Många kunder, ja.
Jag tänker ofta på det här .., ja, att vad vi säger - kanske utan att ens tänka på det - kan sätta såna spår, såväl bra som dåliga.
En av kunderna i affären är en man i 45-årsåldern kanske och jag möter honom ofta här nere vid havet .., antingen att han löptränar eller cyklar och det slår aldrig fel; han är ALLTID så vänlig! I somras, när jag verkligen kände mig inte det minsta fin, hojtade han - medan han cyklade förbi - "Oj, så solbränd och fin du är!" och jag var glad precis hela den dagen.
Bara att säga det!
Att bry sig!
Idag hade jag honom i kassan och vi stod och pratade en stund och till slut sa jag som det var, att han är en sån himla trevlig människa och sprider sån glädje.


Valter och Birgit kom också och handlade. Det var Valter som skadade sitt ben dagen innan han skulle fylla nittio och idag gick han utan rullator, men han - som alltid är som en solstråle - var måttligt glad. Han hade, tillsammans med Birgit, varit på banken i några ärenden och om det pratade vi lite. Ett trevligt par är det.


Efter jobbet åkte jag till Ullarp några kilometer norröver och köpte två flak bruna ägg.
I en hage intill gick stora, tjocka, härliga grisar och bökade fritt i jorden och en av dem låg på sidan och tycktes njuta omåttligt av tillvaron. Vilket härligt liv, så länge det nu varar. Snart är det väl slakt på gång? Nåväl. Har djuren det bra i livet, så är ju det en bonus. Eller det viktigaste.


Dom pyntar alltid så fint i Ullarp och allt följer förstås säsongerna.


Härliga ägg som ska få följa med till Upplands Väsby i helgen.


Så hämtade jag pv vid bussen (han hade rullskidat till jobbet i morse) och så körde vi raka spåret till Skallkrokens hamn. Jag hade baddräkt och handduk i baksätet och pv sa att han sannerligen inte hade någon lust att doppa sig (det blåste västliga vindar, rakt mot oss), så medan han kollade till båtens förtöjning (förhoppningsvis får han lyfta upp den i morgon) bytte jag om och upptäckte först då att bryggan inte längre var på plats ., jaha, det var bara att hasa sig ner från cementplattan och det gick väl det med, men aningen bökigare var det.

Iskallt i vattnet, verkligen sååå kallt, så jag gick ut kanske tio meter, simmade fem armtag och doppade hela mig och Gud, så underbart det var!
Det mest fantastiska är att man INTE fryser efteråt!
Pv stod och huttrade - fullt påklädd med jacka och allt - och själv stod jag där med rumpan bar och bara sticketröjan utanpå allt och inte frös jag det minsta.

I morgon tycks det bli ledig dag.
Det blir nog bra.

4 kommentarer:

Annannan sa...

Men någon bild på grisarna får vi inte?!

Alltså, att du kan bada i det kalla vattnet utan att värma upp dig innan eller efter! Jag kan bara tänka mig det om jag har sprungit före eller får basta efteråt. Fast jag har dåligt med inbyggd isolering, så det kanske spelar roll.

Men nu när jag har läst om hur hälsosamt det är vill jag verkligen bli vinterbadare inom ett decennium eller så.

Ulrika sa...

Jag är likadan, jag fryser inte heller efteråt. Jag fr bara en sån enorm energi och hela kroppen älskar det!

Pernilla sa...

Visst är det fascinerande med badandets effekt?! Som jag kom att längta efter det nu!
Det var ett tag sedan jag var här inne och läste, oh som alltid kändes det som att ”komma hem”. Du skriver ju så varmt, Elisabet. <3

Elisabet. sa...

Annannan: du förstår, jag körde på grusvägen, stannade bilen och försökte - genom öppna bilrutan - ta några bilder, men det blev bara suddigt. Men vänta du, jag ska nog lägga in en bild till dig, om än inte av bra kvalitet! :)
Och angående att bada utan att vara uppvärmd: det är såna gånger den inre isoleringen är till stor glädje!

Ulrika: visst är det underligt!

Pernilla: Du får ta dig ett dopp .., du har ju hela havet intill ,-)) Och tack värmande snällord!