måndag 9 december 2019

Dagens fönster och lite till ....


Måndag och Nobelvecka och förfrågan om jag möjligen kunde ta mig an ett eftermiddagspass, från ett till sex? Jag svarade att det kunde jag. Men se, i morgon är det stora nobeldagen och då viker jag inte från hemmet! Först fredsprisutdelning i Oslo och så småningom dom vanliga priserna i Stockholm. Jag undrar hur det ska bli när litteraturpristagaren får sitt diplom?

Har gått på lång promenad med Harry .., det var sån häftig motvind på hemvägen, så där så jag fick huka i vinden.


Vid det som en gång varit ett gods, men som vi kallar för "Polska ambassaden", där hade tydligen ett av dom gamla träden fått ge vika. Och nästan hemma, då upptäckte jag att grannens slånbärsträd gått samma öde till mötes.

Nu ska jag diska undan den inte alltför lyckade lunchen (en omelett med broccoli och sallad och parmesanost .., nej, det var ingen höjdare!) och sedan göra mig klar. Fåglarna ska också få mat.

Ajöken, sa fröken.

9 kommentarer:

Rexxie sa...

Rätt inställning till Nobel-dagen! Tyvärr kan jag inte tacka nej till RF-ablationen av två nya uschliga tumörer på min stackars enda kvarvarande njure, men jag hade hellre tittat på Nobelprisutdelningarna! :-)

Monet sa...

Usch Rexxie... har precis själv kommit tillbaka från sjukhus efter åtgärder att försöka ordna upp operationskomplikationer. inte roligt att befinna sig i sjukdomarnas skuggland. DÅ är det Nobeldagen en underbar distraktion. Kommer att sakna Sara Danius och också hennes kreationer! Lycka till med ditt!

Cecilia N sa...

Slånbärs-träd?
Jag trodde de bara växer som buskar om än i stora risiga snår.

Elisabet. sa...

Rexxie: vad menar du med RF-ablation? Ska dom tas bort, tumörerna? Thomas mamma hade också tumörer på njurarna, men det var inte dom som tog livet av henne. Eller kanske. Dom tog bort den ena njuren och den andra förblev frisk, men hon fick metastaser i lungorna, inte stora grejer, men ändå.
Lycka till! Här håller vi alla tummar för dig!

Monet: Ja, jag älskar att titta på prisutdelningen och allt runt omkring. Skulle inte - om jag så blev bjuden - vilja sitta där; jag vill inte ha så fina kläder, då är det ju perfekt att sitta i fåtöljen och titta!

Cecilia N: det är en stooooor buske som blivit som ett mindre träd.

Anders sa...

Radio frequency ablation: man sticker in en nål med en liten mikrovågssändare i och när man har hamnat mitt i tumören så värmer man upp den till 51 grader inifrån och då dör den (men njuren klarar sig).

Elisabet. sa...

Anders: aha ...! Smart! Nervöst? Nej, du brukar inte vara nervös.

Rexxie sa...

Näe, inte speciellt. Det går som det går, är inte svårare än så! 😁

Elisabet. sa...

Rexxie (är du Rexxie nu ,-): vaken eller sövd?

Rexxie sa...

I am what I am! 😁

Sövd.

(och vem jag är beror på vilket konto jag är inloggad med på datorn/mobilen som jag skriver kommentaren ifrån)