söndag 8 december 2019

På jobbet ...


Så blev det arbete igår, från tidig morgon till halv tre.
Sju timmar i kassan och jag står ju som ett A hela tiden, så jag kan säga att benen var möra när jag  kom hem. "Men varför sitter du inte ...?" kanske någon tänker.
Jo, för att har man  kassa 1, då får man hoppa upp och ner hela tiden.
Det är ju alla postärenden och man ska fylla på varor och dra bort kundkorgar och hämta bärkassar, det är inte så där så man slår sig ned och så lyfter man inte på rumpan förrän det är dags att stämpla ut. Och tur är ju det, huvva, så trist och enformigt det då skulle vara!
Längst uppe i högra hörnet på bilden, där står kunden och funderar på om hen kanske ska köpa kotletter eller färsk fisk och går hen några steg ytterligare, kan mjölk eller yoghurt hamna i kundkorgen.


Så här såg det ut när jag gick förbi frukten just innan vi öppnade.
Där dom svarta lamporna hänger, där är delikatessen och mitt emot delin finns en salladsbar.
Frukt, - och gröntavdelningen, det är den som verkligen fått ett jättelyft sedan ombyggnaden!


Förutom själva foajén med kundvagnar och korgar, är fruktavdelningen det första som möter kunderna. Brödavdelningen finns också här.


Cornelia H - som trots sin ungdom är ansvarig för chark/delikatess (och gör det med den äran) - var den som bakade bröd. Vilket jobb! Från kassan hör man pipet när brödet är färdigbakat och klart att läggas ut. Så här fint var det när den första kunden kom.
"Men Bettan, jag är inte riktigt klar än med finbrödet .., det längst till höger!" ropade Cornelia.
Ja, men ni förstår ju ändå hur fint det är.


Till vänster om det färdigbakade finns en kyl med tårtor, bakelser, färdiga baguetter, ja, ni ser ju.
Igår hade jag en kund som köpte tre tårtor på raken!


Utsikt mot frukten, från andra hållet liksom.
Tillhöger stor ostkyl och den till vänster innehåller röror av olika slag och allt möjligt annat.


Vad gör då den som står i kassan på morgonen?
Jo, jag ser till att där finns tillräckligt med lotter i båda kassorna, fyller på med tobak - även det i båda kassorna -, kollar till bärkassar, torkar av kassabanden, sätter igång dom olika datorerna .., posten, Svenska Spel, ATG och Schenker/DHL ., går igenom posthanteringen och tittar om några paket ska returneras (om liggetiden gått ut), jag sopar upp lösviktsgodis som ramlat på golvet, drar ut allt som står utanför butiken (kundvagnar, stora vagnar med blommor, två burar med ved, granris, frukt ..) och sen är det bara att ta emot kunderna.
Det är väl bara jag som tycker att det är superkul att fylla på tobaksskåpen.
L och K ..., betyder kort eller lång.
Tre fyllda kundkorgar med tobak gick in, enbart i andrakassan.

Det blev en trivsam dag.
Fina arbetskamrater som alltid ...,jag kände mig sååå utvilad och allt spel flöt på ., (friherrinnans andelar var som vanligt eftertraktade och hon hade fem rätt på V75, så lite utdelning blir det allt), vänliga kunder och två systrar vars namn jag kom ihåg - Tuva och Meja -! Hurra!

Så var det igår.

Inga kommentarer: