tisdag 10 december 2019

Det här är ... och någon har dykt idag! 


... är Valentin som brukar sitta på en liten trälåda alldeles utanför entrén till affären.
Framför sig har han då en plastbytta där det ligger några mynt.
Jag tycker så oändligt mycket om denne Valentin och brukar småprata med honom, så gott det nu går, det är inte alldeles enkelt.

Det var Valentin som hjälpte pv att skrapa segelbåten (för riktig ersättning förstås) och det var då en SD-man kom förbi med sin bil, stannade till och skällde ut pv för att han hade Valentin som hjälp.

Vi har haft andra tiggare utanför butiken; någon som var så "på" och uppfordrande och nästan läxade upp en om man inte hade kontanter, men han blev inte långvarig på sin plats. Valentin har varit hos oss i flera år, med undantag för när han reser hem till Rumänien och blir hemma en längre period. Han känns som en granne .., en nära bekant.


Inne i affären upptäckte jag två pepparkakshus - förfärdigade av elever på Haverdals byskola - (ligger alldeles intill butiken) och sååå glad jag blev! I en butik som vår (vår och vår ...) tror jag på det här med lokal anknytning, ja, då blir det som en känsla av gemenskap.
Själva byggsatserna hade Jocke givit dem och så kom dom med resultatet!
Och den 13:e blir det sedvanligt lussetåg i butiken, även det från byskolans elever.


Mer som är lokalt. Halmstad-senap.
Och rara Pernilla skymtar inne delikatessen


En annorlunda vy mötte mig när jag gick ut med harry tidigare idag.
Aha ....! Det lilla gula huset hos Ecke och Britt, det ska byggas ut och nu var cementbilen där och fyllde det som legat öppet ett tag - vi har sett precis hur golvvärmen skulle installeras -.


Här har jag tagit bilden när jag är på väg hem igen.
Stannade till och pratade med cementbilsföraren som tittade på Harry och berättade att han själv förlorat en tretton månader ung pointer; den hade råkat rusa ut på vägen och så blev det som det blev.
Och jag frågade hur han trivs med jobbet?  Jo, han äger inte bilen utan är anställd.
"Jag trivs kanon! Det är välbetalt och man sköter sig själv!" sa han smajlande.


På andra sidan vägen (snett mitt emot Eckes) fortskrider husbygget (där sommarstugan revs, nu blir det ett stort hus i vinkel!). Till höger om bilarna står den container från vilken pv varje dag hämtar spillvirke! Som jag beundrar hans tåga!


Bild: Maria Böhlander

Till sist en såååå vacker morgonvy fångad av äldsta dottern på promenad ute med Charlie - som skymtar där borta längs spåret -. Så här ser det alltså ut i Upplands Väsby idag.



Filmen från youtube.

Så kan jag berätta att den där lillkillen med fyra tänder (två uppe och två nere) idag har varit på baby-sim med sin pappa och idag stod dykning på programmet! Ja, att hamna under vattnet alltså och så drar pappan eller mamman barnet mot sig! Det hade gått jättebra! Sen fick småttingarna sitta på bassängkanten och så dras dom liksom ner just när föräldern säger "dyk!" och det gick också bra.
Vattenvana .., det är nog ett måste om man råkar hamna i den här släkten.
Härligt!

Inga kommentarer: