måndag 9 december 2019

Efteråt ....


Ungefär så här trött har jag varit ikväll.
Arbetade från ett till sex och i kassan hela tiden. Struntade i eftermiddagsfikat; det var så mycket att göra. Veckotidningar skulle tas in och det var väldigt många kunder och många som hade fyllt kundvagnen till brädden.

Kom hem .., pv hade gjort fläskpannkaka .., jag pratade med sonen (den där lillkillen har nu fyra tänder, två uppe och två nere!) .. , han hade arbetat natten mot idag och lät trött på rösten. Vad pratade vi om? Jo, om en Canon-kamera som är till salu .., om omtänksamma svärföräldrar .., och lite annat.

Pv började rätta prov matteprov, men blev sittande hos mig i soffan Ektorp och tittade på Vetenskapens värld, vilket ikväll handlade om dom tre nobelpristatgarna i fysik och nån i medicin.
Så vanvettigt intressant.
Jag blev allt tröttare och låg med huvudet i pv:s knä, eller mot .., och han strök med ena handen (hans händer är alltid varma!) mot ryggslutet, mot svanken, och jag tänkte .., att om nån erbjudit mig nästan hur mycket pengar som helst, hade jag tackat nej - om det inneburit att han hade slutat med den där beröringen-. Oj, vad det betyder mycket.

Och likadant är det ju med djur.
Sigge vet inte till sig av lycka när jag stryker honom ganska kraftigt över huvudet och ner mot nacken .., åååå, så han sträääcker på sig! Eller om jag drar med näsan från hans nos och upp över huvudet, ungefär som kattmammor gör med sina ungar, men då slickar hon dem. Dithän har jag inte kommit riktigt ännu.

Nu mot sängen!

Inga kommentarer: