tisdag 10 december 2019

Fest hela dagen ....


Ja, tack herr Alfred Nobel för att du ordnade det där fenomenala testamentet med prispengar till människor vilka åstadkommit nånting storartat till mänsklighetens fromma .., det innebär att jag nu kan ägna dagen åt att först titta på utdelningen av fredspriset i Oslo (brukar vara så fint arrangerat!) och därefter själva prisutdelningen och den påföljande banketten i Stockholm!

När man googlar på Alfred Nobel, ja, då kan man läsa att han anses vara en av vårt lands mest kända människor. Jag undrar hur det är numera? Nu kanske det är kända musikproducenter ., Greta Thunberg eller ..., ja, vem skulle det kunna vara annars? Zlatan, förstås! Jag minns när ABBA verkligen var världsberömda eller Björn Borg! Alla i hela världen tycktes känna till Björn Borg!


Kanske - eller högst troligt - är det ålderstecken, det här att jag blir så glad när kända ansikten ska kommentera föreställningen. Thomas von Heijne är en av dem. Vilken behaglig röst! Och så lugn han är! Victoria Dyring en annan. Och Ann-Britt Pettersson!

Idag är det kallgrader ute. Rimfrost på fönsterrutorna.
Det var sexton grader varmt i köket när jag kom ner, men nu eldar jag för fulla segel och elementen har redan fått upp lite värme. Harry ligger på soffan och sover .., jag hör Lars Lerin prata från tv:n .., och idag ska "Darling Rexxie" ligga på operationsbordet (kanske ligger han redan där?) då hans tumörer på den enda kvarvarande njuren ska tas kål på. Hoppas att det går bra!

En sak till: när jag promenerade in till operationssalen (jo, jag gick verkligen), då slogs jag av hur ljust det var där inne! Stora fönster släppte in morgonsolen .., det liksom flödade av ljus och kändes på gränsen till hemtrevligt! Igår på jobbet tänkte jag att belysningen i vår personaltoalett, det påminner om ljuset i operationssalen, men på ett positivt sätt. Ett starkt, men ändå inte iskallt ljus!

(Bilden på T.v.Heijne kommer från SVT).

7 kommentarer:

Monet sa...

Thomas von Heijne var vår granne i flera år när vi bodde nära NäsbySlott i NäsbyPark i Täby. Vi ingick i samma bostadsrättsförening och jag kan intyga att Thomas var lika snygg😁, lugn, trevlig och allmänbildad som han verkar i tv. En fantastiskt människa - hoppas han får vara kvar länge till! Säger jag och minns de superroliga ärtsoppefesterna i källaren! Är också som du - Nobeldagen är speciell följer den hela tiden!

Monet sa...

Och ett PS. Ann-Britt Ryd ingår också i vår krets - har många journalistvänner sen både ungdomen och yrkestiden så det är inte så konstigt. Alltid lika roligt att se dem i rutan!

Turtlan sa...

Å jag gillar Pernilla Månsson Colt. Kan sånt här. Men egentligen gillar jag allihopa! Proffs! SVT är alltid bäst utan tvekan. Sen så kul höra de ”experter” de pratar med om mat, kläder, blommor mm mm.

Skulle vara så kul att få vara där .....

Elisabet. sa...

Liten paus i tittandet: ja, Monet, jag tror dig då säger att han är trevlig! Han ser sååå sympatisk ut!

Turtlan: det är tvärtom för mig ..., i Antikrundan tycker jag att P.M. är bra i bakgrunden, men annars tycker jag att hon är så dålig på att lyssna på andra som hon har i sin närhet. Om banketten: nej, jag hade tackat nej. Aldrig i livet, men inser att jag är i klar minoritet när det gäller den åsikten.

Rexxie sa...

Det gick väl sådär. Den största tumören "ablaberades" helt rätt, men när de skulle ta tumör två så råkade de punktera lungsäcken och då fick de avbryta.

Elisabet. sa...

Rexxie: "råkade punktera lungsäcken" .., det låter inte trevligt det.
Hoppas att det ordnar sig. Kram härifrån!

Rexxie sa...

Näe, djäklar vad ont det gjorde! Men, men, lite morfin löste det hela! Det värsta är ju att dom bara tog ena tumören, så nu måste jag tillbaka en gång till och ta andra...