onsdag 10 juni 2020

En slags resumé ....


Ännu håller jag koll på dagarna.
Onsdag idag.
Var dagmatte till friherrinnans Bessie och hon är en underbar liten hund med väldigt mycket egen vilja. Och så är hon vansinnigt förtjust i Harry.

På Timehop påminns jag om vad som hände för ett år sedan.
Just det, det var den helgen vi tillbringade i Upplands Väsby och då Emil blev tjugo år.
Å, så roligt det var! På deras kylskåpsdörr hänger vykort och lite annat. Minst tre på den här bilden är från mig. Det lilla,
tog Emma och jag själv i en fotoautomat någonstans.


Fler bilder. 
Emil på en strand i Samos och Emma och jag själv på båttur i utanför den grekiska ön Kefalonia. Det tog lång tid innan jag vågade hoppa från båtens tak ., kan det ha varit 2.5 meter högt?

Vid tiosnåret kom Bessie hit och friherrinnan åkte iväg på begravningen av Manges pappa. Det blev annorlunda än en vanlig begravning förstås .., inga kramar .., ingen servering efteråt då många av gästerna var till åren komna.
Halv ett återvände friherrinnan och eftersom hon har diabetes och är noga med mattider, fick hon lite yoghurt med färska bär och så kaffe efteråt.
En bra stund satt vi och pratade.
Mest om det hon nyss var kommen från.
Och nästa vecka är det dags igen, men då en kvinna.
Ja, så är det väl när man har bott hela sitt liv på samma ställe; dom flesta blir bekanta.


Själv har jag ägnat mesta delen av tiden med att fixa i växthuset och rabatterna.
Ler för mig själv när jag ser livskraften hos dom lönnslanor pv kapat och som jag snurrat samman .., där kommer mängder med små blad!


Och så flyttar jag trädgårdsbordet från närheten till eken med all fågelmat, men inte just för att fåglarna håller till där, utan för att jag vill komma i skugga.
Nu står bordet under plommonträdet i stället, det som ger så vanvettigt läckra plommon.
Dom här.

Det är förfärligt torrt ute just nu och det är förstås bara en tidsfråga innan vi får meddelande om bevattningsförbud i Halland.

För övrigt har dagen mest handlat om vad som skulle komma fram nu när det gäller mordet på Olof Palme. Jag satt länge framför tv:n och lyssnade till det - i mitt tycke - pedagogiska upplägget från åklagaren, men något vidare resultat blev det kanske inte.
Å andra sidan låter det inte helt otroligt, åklagarens hypotes.

Allra mest gläder jag mig ändå åt att dubbelmordet i Linköping klarats upp.
Vilken lättnad.
Och så har jag lyssnat till det senaste avsnittet av Europapodden, vilket är det bästa hittills, tycker jag. Jens Möller berättade om livet som korrespondent i Norge och Island .., sen var det väldigt mycket Storbritannien, Boris Johnson och härliga inlägg från såväl Daniel Alling som Therese Larsson Hultin. Susanne Palme är alltid bra.

Inget bad, trots rejäl värme.

Inga kommentarer: