tisdag 9 juni 2020

Sånt som gör mig glad ... 


Såklart hänger inte livet på detta att få barn eller barnbarn - jag var aldrig den där åååå-jag-vill-ha-barn-människan", men dagen efter att jag som sjuttonåring fick veta att jag var gravid, gick jag ut och handlade babykläder. Bruna och orangefärgade, inköpta på Tempo i Lycksele. Inte för ett ögonblick reflekterade jag över hur vi skulle klara av det, han som skulle bli mina barns pappa, och jag själv. Jag kände mig ganska handlingskraftig, men var orolig för vad min pappa skulle säga ., det var ju knappt att dom hade träffat Tommy.

Men det gick ju bra (säger jag ., kanske ligger dom hos nån terapeut och gråter ut senare i livet, eller har redan gjort det ....)  och fyra år senare skulle jag vara tvåbarnsmamma och efter ytterligare tio år hade den tredje krabaten anlänt och sen, när jag var fyrtiotre år, blev jag mormor till Emma och två år senare till Emil.
Och nu, vid sextiofem till lillkillen Elliot.

Det är inte många gånger per år vi ses, Emma och Emil och jag själv, men jag har ju resorna tillsammans med dem att tänka på. Tre resor vardera utomlands och så en massa vandrarhem som vi bodde på, vilket var minst lika roligt.
Det viktigaste är verkligen inte längden på en resa, utan att det blir ett litet äventyr.

Den senaste resan gick till Liverpool med Emil och pv.
Emil .., denne genomgoe kille som är så fotbollsintresserad ., fyller tjugoett om två veckor och idag på morgonen upptäckte jag den här bilden på hans instagramkonto.
Den som har läst här ett tag, kanske känner igen honom?
Trea från vänster i nedre raden.

Han ser så glad ut .,. det gör många på bilden och jag blev alldeles varm inombords ., tänkte att det är ju det allt handlar om, att man vill att dom man älskar ska känna sig tillfreds med livet. Jag skriver ofta om hur lycklig jag är, men egentligen är det kanske mer glädjen just i stunden?
Att jaga själva lyckan ..., tror jag inte på.

Och just det här med glädjen här och nu, det var precis det jag tyckte mig se på den här bilden.
Den gjorde mig helt enkelt så glad!!
(Och tänk, vad leenden betyder! Titta på som tre spelarna längst uppe till höger .., och dom tre längst ner till vänster .., för mig är det stört omöjligt att titta på dem utan att själv dra på munnen!)

Inga kommentarer: