tisdag 13 oktober 2020

Bästa sortens dagar ... (och högt blodtryck!)


Den som tittar in på mitt instagramkonto, upptäcker snart att här finns ungefär samma berättelser, men jag har även de allra raraste vänner som  i n t e  befinner sig där, så jag fortsätter att dubblera. Man behöver ju inte heller traska sig igenom alltsammans. 

I alla fall och emedan, som mamma sa .., så har den här dagen varit mer än underbar! 
Tog cykeln och gav mig av till Sonja i Harplinge och med mig i cykelkorgen fanns en matlåda med levergryta med grönsaker, ämnat till madamen som för tre månader sedan ramlade och bröt lårbenet. 


Om man väljer att cykla den mindre vägen; den som löper mellan småbyar och utspridda gårdar med hästhagar, då kommer man slutligen fram till vägen som går till Lantmännen och där .., längs åkerkanten, låg det ett halvt berg med sockerbetor! (Jag såg dem skördas igår). 


Lämnade maten till Sonja (som nog kände sig ungefär så här som på bilden, ja, hon såg lite trött ut) och sen hej och tack och iväg hemåt. 


Stannade till nere i samhället, inte långt från den gamla (och såklart nedlagda) järnvägsstationen. Där finns som en liten park och där var bara sååå vackert! 


Titta, så fint det lilla lövet hänger i som en lika liten krok! 
Eller pinne.
Så fantastiskt! 


Sen hemåt. 
Så småningom hörde pv av sig och vi bestämde att vi skulle mötas i Skallkroken för ett eftermiddagsdopp. Han berättade - så där i förbifarten - om en artikel han läst i dagens DN, författad av journalisten Maciej Zaremba. Den artikeln hade fått blodtrycket att skjuta i höjden på herr pensionatsvärden och jag läste den innan jag cyklade iväg. 

Det handlade om detta: "Varför har så många äldre stockholmare tillåtits dö utan läkarvård under coronapandemin? Hur kunde en ljusskygg order från regionen räcka för att sopa undan både yrkesetiken och lagen? Maciej Zaremba hittar svaren i ett sekretessmarkerat dokument – och i ett system där de som bestämmer inte vet vad de gör."


Jag kan säga att även mitt blodtryck  rusade i höjden innan jag ens hade kommit till slutet av artikeln. Så packade jag ned baddräkt, en ännu lite fuktig badhandduk, satte mig på cykeln och tog sikte på Skallkroken. Hela tiden tänkte jag på artikeln och vilket enastående resarcharbete denne Zaremba har lagt ner på att gräva fram alla fakta och jag blev så spänd av all ilska och frustration, så innan jag kom till Steninge, ja, då var det kört. Då började det krampa på höger sida av buken och det var med nöd och näppe jag tog mig vidare och jag tänkte att "nu svimmar jag och tänk, om jag blir liggande här på cykelbanan!"
Det blev jag inte.

Nu är det ju inte säkert att ickeprenumeranter kan läsa artikeln, men jag länkar ändå. Den är dessutom alldeles för lång för att kopiera rakt av. En sak är i alla fall säker, får inte Zaremba Stora Journalistpriset efter detta, då är det illa ställt. 

Badet var underbart, ja, mer än så. 
Det var allt.3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men det blir mycket, mycket, mycket snyggare här.

Insta är menat för foto och kortkorta texter.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag vet, det tycker jag också.

Bert Bodin sa...

Då är vi ÄNTLIGEN överens om något. 🙃😉