måndag 12 oktober 2020

Veckans första dag ...

Ja, då har jag verkligen agerat som de pensionärer jag tidigare mötte i affären, men då var jag ju "på andra sidan". Alltså har jag åkt runt till tre olika butiker och handlat sånt som vi verkligen behöver eller vill ha och som är billigt just den här veckan. 

Vad hamnade i kassarna? 

Jo, färsk kyckling (ska bli kokt med currysås och ris) och färsk fisk (fisksoppa någon av dagarna), ungnötslever (Sonja ska komma på middag!), färsk sill (får jag frysa in) och så grönsaker (broccoli 5:- st, champinjoner, färsk mango och fast potatis), plus tre paket Arvid Nordqvists kaffe för 79:-. Knäckebröd fick också följa med hem.

Ja, ni ser. Handlade även till Sonja och svängde förbi med hennes varor.


Letar en bild, hittar andra. 
Det var Filip på Ica Supermarket som upptäckte den här listan i en kundkorg och jag blev så vansinnigt glad. Nån behövde verkligen instruktioner. 


Precis som jag själv som minsann behövde en manual för att få igång tv:n hos Anders och Maja i helgen som var. Det var Maja som insett det nödvändiga. 


I oktober månad 2010 firade Ica Supermarket i Ystad nåt jubileum, kanske tio år som butik. Jag hade då slutat och flyttat till landet Halland sedan tre månader tillbaka, men fick förfrågan av min dåvarande chef att komma och vara med på jubileet. Kanske kunde jag ordna tipsrundefrågor, så där som jag gjort en gång tidigare? undrade han. 
Jag sa att mer än gärna! 

Några av dom frågorna hittar jag när jag - av en händelse - letar en höstaktig bild.
Undrar just vad svaret blev, jag menar, på frågan.


Ååå, jag måste ha haft så roligt när detta gjordes! Förmodligen ville jag väl idka nån slags folkbildning .., visa att butiksarbete är såå mycket mera än att stå bakom en kassa?


Här var frågan hur många fyrsiffriga plu-nummer vi hade i huvudet. 
Det kan jag säga, att det var långt mer än hundratalet! 
Numera är ju kassorna så finurliga (tycker många, inte jag) så man kan dutta in sig på ikonen frukt, - och grönt, därefter leta upp den frukt eller grönsak som det gäller och så dutta på den. Det tar MYCKET längre tid än att ha dem i huvudet, men det är ju vad jag tycker det. 


Här hade vi varit på kurs tidigare under året och bland anteckningarna kunde man se detta.
En hade jag gjort, den andra Maria Hansson. Nu gällde det att gissa vilken som Maria pysslat ihop under föredraget. (Måhända var vi tämligen less just då .., eller kanske hungriga och längtade efter lunch?)

Det blev tankeflykt här .., jag kom helt av mig! 
Kan i alla fall berätta att jag idag klippt ner vissna blomster i den ena rabatten, rensade ogräs och tog även bort döda grenar på två körsbärsträd (vilka är angripna av någon slags ohyra, det ser ut som kåda som rinner längs stammen) och jag har dessutom tagit ett uppfriskande bad i havet, borta i Skallkroken. 
U n d e r b a r t! 
Det var friherrinnan som inspirerade till detta. 
(Hon gissade på femton grader i vattnet. Jo, det kan nog stämma).
Och så frågade hon om jag ville göra henne sällskap till piren i Steninge, men just då var jag i full färd med sekatören. Kanske blir det ett dopp även i morgon?

Nu mot sänghalmen! 
Pv sover redan .. han hade en verkligt lång dag idag. Åkte vid sjutiden i morse, kom hem vid niotiden ikväll.

Inga kommentarer: