fredag 16 oktober 2020

Lätt fånget, lätt förgånget ...


Ja, ungefär så skulle man kunna likna energirycket från igår med. Var det turbokänsla - på så många sätt - igårmorse, så var det väl ungefär tvärtom idag. 
Men allt eftersom timmarna går, tar det sig. 

Konstaterar att detta blev den första natten med frost och när jag väl lämnar sängen är det kyligt inomhus och det brinner i kaminen och jag sätter fart på elementen, åtminstone några timmar. Mitt hår, som blir vanvettigt lockigt när jag badar i saltvatten, är värre än någonsin tidigare - det är som ett nystan av trassliga lockar -! 
Tack och lov för hårinpackning.


Sitter sedan i soffan tillsammans med hund och katt och ler för mig själv när jag tar sedvanlig morgonpromenad på instagrams gator och upptäcker det här inlägget på det som kallas stories, men .., ja, händelser då. 

Det är SVT:s Carina Bergfeldt som rapporterar hem till Sverige om herrarna Trump och Biden och eftersom det är sen kväll eller möjligen natt när hon gör reportaget, står hon ute på nån gata och allt ser ju bra ut. Hon skriver i bilden innan, att såväl Ted och Karin i studion har kavaj och top och det har ju även Carina. 


Men  e g e n t l i g e n  ser det ut så här hos Carina, i alla fall nertill. 
Mest loooog jag vid tanken på att Stefan Åsberg eller någon annan korrespondent skulle visa sig i mys, - eller pyjamasbyxor under proper kavaj, även om det vore ett privat konto.
Ja, jag tycker verkligen att hon är härlig!
Sån inblick vi följare får vad beträffar en utrikeskorres vardag.


På promenad  med Harry stannade jag till just här och filmade alla små bin eller vad det nu var som surrrrrade så omåttligt och flög av och an bland dom gula bollarna och just då kom grannarna gående - han heter i alla fall Paul - och nu var det han, frun och en barnvagn! 

Ser man på .., dom hade nu fått sitt andra barn och det blev en stunds småprat, mest om namn och den här ofattbara glädjen med sladdbarn! 

Av en händelse är det hos oss (i "min" familj") oerhört många namn som börjar på E. 
Det är Emil och Emma och deras kusiner Elin, Edvin och Elias. Sen kom ju lille Edvin och så minstingen Elliot och jag heter Elisabet och Emma heter Emma Elisabeth. 

Det här parets dotter som är sju år, hon heter Edit, nu blir det spännande att se vad lillebror får för namn. 

Mera?
Inte så mycket. 
Jag bakar mitt matbröd .., har fortsatt röjningen ute (sååå naket det blev vid ytterdörren!) och funderar ändå på ett dopp i havet. Pv, som slutar två, skulle ta rullskidor hem även idag. Han hoppas tydligen på att Vasaloppet ska gå av stapeln. Eller så vill han bara hålla sig i form, det kan vara så också?

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag vill nog veta lite mer detaljer här: "det är som ett av trassliga lockar".

Carina Bergfeldt gillar jag också. Ja, förresten. Det finns många duktiga korrar.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jahaja .., nu ser jag ,-)
Som ett nystan!