lördag 17 oktober 2020

Helg ...


Inte för att det känns särskilt annorlunda, jo, pv är ju helt ledig, det är klart. 
Det blir det vanliga .., han tar morgonrundan med Harry och jag fixar frukosten. 
Sen lördagskrysset i DN och det är inte ofta jag fixar långordet längst till vänster, men idag händer det och jag sträcker armarna mot taket i glädje! 
Sämre gick det på Nutidskrysset. Sex rätt för mig, sju för pv. 


Mellan korsordsknepandet, läser jag tidningen. Tycker som alltid att Anna-Lena Laurén skriver så bra och ofta tänkvärt.


Mera DN i dag. 
I SVT-programmet Babel intervjuades författaren Vanessa Springora (fransyska) angående sin bok "Samtycket" och den intervjun gjorde starkt intryck på mig. Här kan man ta del av vad boken handlar om. I tv-intervjun fick man också se inslag som handlade om mannen som hon skriver om och jag blev nästan kräksjuk över hur samhället - då - inte tog avstånd från hans raljerande över sex med tonåringar och nästan småbarn! 
Reportaget i dagens tidning är sååå bra skrivet av Helena Lindblad, lägg därtill underbara (enligt mitt sätt att se det) foton av Alexander Mahmoud. (Måtte jag aldrig bli blind och inte kunna ta eller titta på bilder!)


Medan pv bakar sitt matbröd, dom sedvanliga gifflarna och kokoskakor med Dajmbitar i .., tar jag Harry på promenad. Hur ofta ser man får som är såväl bruna som vita? Det kanske är hur vanligt som helst, men jag har inte sett det förrän nu i sommar. 


Möter vänliga människor på promenad. 
Ett par som är på jakt efter ett Till-Salu-hus. 
Kvinnan är född i Gävle och är så rar och lättpratad. 
Därefter ännu en kvinna som bor i Lilla Skipås och arbetat inom vården. Nu är hon pensionär och det blir lite surr om Harry och livet som icke-jobbare. 


Så kommer Ecke och Britt i sin vita Saab och Harry stelnar till. Å, så han älskar Ecke, men se idag är det Britt som är den intressanta och han svassar runt hennes ben och nosar i korgen som hon håller i. 
Jo, jo. 
Där finns minsann kålpudding och då blir Ecke brädad i ett huj! 
(Senare på dagen, vid fyratiden, bjuder vi över dem på pv:s nybakade gifflar och kaffe. Britt tittar ofta på klockan. Prick klockan 18.00 vill hon vara hemma, då lyssnar hon till Helgmålsringningen i radion).


Och nu, när klockan är halv fyra, ska jag beställa den här boken och sen hoppas jag på att det blir ett dopp i Skallkroken, men först kaffe. 
Ajöken, sa fröken.

5 kommentarer:

Walkaboutsweden sa...

Den där krönikan är ju himla intressant!

Tack. ;)

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, jag tycker allt som oftast att hon är såå bra!

Bert Bodin sa...

Laurén läser jag alltid.

mossfolk sa...

Kokoskaka med dajmbitar, det låter jättegott! Är det vanliga kokostoppar eller någon annan sorts kokoskaka?

Fast det jag fastnar för är ändå det här:
"Britt tittar ofta på klockan. Prick klockan 18.00 vill hon vara hemma, då lyssnar hon till Helgmålsringningen i radion"
♥♥♥

Elisabet. sa...

mossfolk: det är dom kakorna som är på receptet baktill på cocospaketen. Han skär dajmbitarna i små bitar och rör i.