torsdag 15 oktober 2020

Kanske ....


... beror det på att jag för ovanlighetens skull sov nästan rakt av till klockan åtta i morse, ja, att jag var så sprängfylld med glädje och energi när jag vaknade! 

Dels hade jag drömt att jag var hemma i Malå och hade parkerat bilen utanför Nilahallen där jag en gång arbetade och jag gjorde en sån ursnygg fickparkering och pratade med nån obekant herre som häpnade över mina kunskaper .., eller så var jag väl helt enkelt utvilad?

Jag tänkte att som så ofta annars är morgon och förmiddag den tid på dygnet när jag är absolut med pigg. Eller energisk. Jag minns tisdagarna när jag arbetade från 07 - 13, nästan i alltid i mejeriet och det var samma sak då! Full fart. Så mycket glädje!


När klockan nu var nio och Morgonstudion tackat för sig, då satte jag igång att steka strömming/sillfiléer och på plattan intill kokade en färsk kyckling i halvor. Sen blev det promenad med harry och småprat med en himla trevlig kvinna som - liksom jag själv - har fått två nya knäleder, men även en ny höftled. Den kvinnan har alltid så snygga linnekläder och det passar henne perfekt. 


Sen vidare rakt mot norr (den här rundan kallar pv för Margret-Ingerrundan och det är verkligen en runda)och då ser det ut så här och det stupar BRANT ner husen nedanför. 
Just här påminner det såå om utsikten från Färingsö där AP och Micke bor, men då är det Mälaren man ser. 


Eftersom pv idag vikarierade i Gullbrandstorp, halvvägs knappt in till Halmstad, så skulle han åka rullskidor hem igen. Så ringde han vid tolvtiden och undrade om vi skulle ses i Skallkroken och ta ett dopp? 
"Mer än gärna! Jag tar med kaffe och nånting till!" sa jag. 

Någon timme senare hade jag helt glömt att det var rullskidor och inte cykel han hade, så det blev en lång väntan innan husse äntligen kom. Då hade jag redan tagit mig ett dopp och en mindre simtur - det var otroligt lågt vattenstånd - och det var helt klart det kyligaste hittills .., så där så det stack som små nålar på låren. 
Nåja, skönt efteråt! Och så här såg det ut när pv äntligen kom och Harry var överlycklig och sprang ut en bit han också. 
Badbyxorna hittade jag inte hemma, så det blev ett dopp Adamsdräkten för pv, men det gick ju lika bra. Det är han som kastar sig raklång under vattnet på bilden.


Så blev det då kaffe och kanelbullar för herrn och en kaffe och sillamacka för min del. 
Harry fick också smaka. 
Kanske blev vi kvar en halvtimme ytterligare .., satt där bara med solen mot kinderna och sa att bättre än så här blir det väl inte?
Och pv sa att han för några elever berättade om badet och då hade några töser sagt att "jo, det vet vi, vi var ju där i somras när Elisabet fotograferade oss och vi följer henne på instagram, så vi  håller koll!" 
Otroligt. 
Tonårstöser som följare! 
Så glad man kan bli! 


Annat som gjorde hjärtat varmt: en liten filmsnutt där Maja läser från boken "Emma tvärtemot", den jag köpte till minstingen i nån slags from förhoppning att hans mamma eller pappa ska läsa för honom. 
Han tycktes gilla den och åååå, så glad jag blev!

Nu är pv och privatundervisar i Stora Hus en bit härifrån. 
Han önskade sig äppelkaka till kvällen. 
Hrmmmm .., kanske att ..?
Ja, kanske.

Vad som hände med kycklingen?
Jo, den delade jag i mindre bitar, kokade en currysås på buljongen och ris får man koka senare. Perfekt. 

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Elisabet... de kanske kallar dig för en sån där influencer snart. Tonårstjejerna alltså.

Eller stavas det influenser...?

Elisabet. sa...

Turtlan: högst otroligt :)