tisdag 17 november 2020

Dagens fönster och lite till ...


Nej, jag mäktar inte med den mörka bilden som först lades in som dagens fönster ..., byter ut den mot den här i stället. Bilden togs för fem år sedan och den lilla ängeln var en vinst i Det-bästa-lotteriet; minns jag inte fel så var det friherrinnan som vann den? Kanske. 


Sorterar lite i bokhyllan. 
Upptäcker sagoboken som före detta grannen Göran fick i julklapp, ja, för hela sjuttiotre år sedan. Jag saknar verkligen Gun och Göran.


Och Nathalie också, barnbarn till min äldsta syster. 
Å, så härligt det ska bli den dagen viruseländet har tagit evig holiday - om det någonsin kommer att hända - och vi kan träffas som vanligt igen! Nej, det är ingen klagovisa, enbart ett konstaterande. Jag kan titta ut över en i mina ögon vacker natur ., gå på promenader med harry och jag kan bada i havet .., och jag sitter inte ensam dygnet runt.


Du som eventuellt läser här ..., brukar du skicka julkort?
Ja, jag vet i alla fall en som gör det. 
Eller i alla fall brukade göra det, kanske upphör det den här underliga julen? 
Det här med julkort .., ja, det är nästan det bästa jag vet och förr om åren tillbringade jag halva december med att klippa och klistra, eller så beställde jag hos Extrafilm eller Apport foto vilka fixade kopior på bilder som på något vis summerade året som gått. 
Ungefär så. 


Numera är julkortsskaran betydligt decimerad .,. dom flesta postar väl en hälsning på sociala medier, men jag tänker fortsätta. 

Portot är dyrt numera, även om julfrimärken brukar vara en femtioöring billigare .., men .., här är ett tips i alla fall: Postnords julkort som står i ett ställ vid postdisken, i alla fall hos oss på Hemköp och på Matöppet har jag också sett dem. Helt gratis, men portot får man förstås stå för själv och det är en dyr historia numera, i alla fall om man skickar många kort. Vi delade på kostnaden i fjol, pv och jag själv. 


I år tycker jag nästan att dom är extra fina! 
Den som illustrerat heter Fredrik Tjernström.
Jag tror faktiskt att jag länkat till honom i ett tidigare inlägg.Den här illustrationen gjorde samme Fredrik för Fazers rotfruktsbröd. 
Sååå fin, tycker jag.

Nu ska jag baka ut degen som ska bli till frukostbullar - till mig -. 
Pv bakar sina. 
Vad är då skillnaden? 
Jo, jag vill ha grövre mackor på morgonen 

En fin tisdageftermiddag önskar jag den som tittar in här!


10 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jodå - julkort förekommer. Men inte är de lika vanliga som förr. Kanske skickarr vi 5-7 stycken.8

Babsan sa...

Åh här ska bakas tekakor efter en långpromenad med en härlig granne på ön.Livet är gott trots allt elände med pandemin

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det kan jag säga, att då slår jag er med hästlängder. Pappa brukade säg om mamma att "dit det bär, dit bär det". Jag tror nog att det gäller mig med ,-)

Babsan: så roligt att du trivs med tillvaron som friherrinna!

Anonym sa...

Jag skickar också julkort. Tar fram från egna foton och det blir ganska många, även om det minskat en del. Tycker det är trevligt både att skicka och få. ellem

Elisabet. sa...

Och det är ju så roligt att få dem! ellem.

Vonkis sa...

Vilken vacker ängel.

Funderar faktiskt på att skicka julkort i år, just för att muntra upp lite. Har suttit hemma själv sedan slutet av mars så varje sätt att sysselsätta mig, som kroppen orkar med, är välkommet.

Jo men baske mig, jag ska be att mina vänner som kan gå i mataffärer ska hålla utkik efter de där julkorten :-)

Anonym sa...

Hej E, vet du jag skickade en vänfrågan till dig precis nu. Dels för jag läste om julkorten som ska skickas. Jag har köpt och ska skicka julkort jag med ,och på min Fb, jag har en solhatt på mig med uppvikt skärm ,så visar jag från en tjej, en lokal konstnär oerhört fina julkort, gjorda med glimten i ögat. Hon gör mycket annat oxå Nu tänkte jag oxå att jag kunde ju länka till hennes sida....men min sida har lite fågelhistorier och så, bara att titta /Hej från Mimmi Stark

https://www.hellenptoivola.com/blog tada en länk

Elisabet. sa...

Mimmi Stark: ja, du menar på facebook! Jag ska genast titta in där!
Vonkis: i år kan jag då i alla fall inte skylla på tidsbrist, vad gäller julkorten!

Elisabet. sa...

Mimmi Stark: tack för sååå vänliga ord på FB!

mossfolk sa...

Nej, det tar sannerligen inte slut den här underliga julen! Ja om det nu inte kommer någon form av restriktioner mot julkortsskickande vill säga, man vet ju aldrig i dessa virustider.
Sms, mail och julhälsningar på Facebook är förstås trevligt, men något helt annat än att få ett kort i brevlådan.
Jag älskar både att skriva och att få julkort och känner mig lite som ett barn på julafton varje dag jag vittjar brevlådan före jul!