tisdag 17 november 2020

Glädje ....

... från Tyresö. 

Tänk, vad det betyder med ett handskrivet brev! Någon som tagit sig tid och suttit - kanske vid köksbordet - och plitat ner två ark fyllda med berättelser om vad som hänt. 

Jag får veta att en liten mus suttit under deras fågelmatare ...

... och att herr och frun haft besök och mannen i huset dukade upp utomhus - inte var det varmt heller - men där satt dom med nästan två meters mellanrum och pratade - och det lyste upp tillvaron.

På bloggen, eller möjligen i ett sms till brevskriverskan, hade jag berättat om glädjen i att bada och jag skrev att den halvlånge nog hade hoppat i, om dom nu varit här, i sitt sommarhus. Då kom en bild på någon som badar; det kan väl inte vara jag, för crawla kan jag tyvärr inte. 

Annat trevligt som hänt?

Jo, jag ringde upp Bert i Luleå som på instagram  undrade hur det ordnat med sig med krånglet att få fatt i mina bilder, och i stället för att förklara med bokstäver, ja, så slog jag honom en signal. När vi sagt hej och jag börjat titta på fjärde säsongen av The Crown (just nu bröllopet mellan Diana och Charles och åååå, jag får ont i magen när jag ser det hela .., fy fasen för att bli ingift i den familjen!) tänkte jag på samtalet till Norrbotten och hur trevlig och vänlig Bert är när man - i något ärende - pratar med honom. 

Nu är pv hemma och har laddat rått, - och musfällorna .., det regnar ännu (har så gjort hela dagen) och så har jag idag smajlat åt en kommentar på Facebook där människor visar utsikten från sitt köksfönster så här i coronatider (det är bilder från hela världen!) och där Bloggblad skrivit en sååå underbar kommentar! 

Ja, det är väl allt.


8 kommentarer:

Babsan sa...

Ser också The Crown men fy vilken gräslig familj......att de tycker att det är okej att serien visas?Stackars Diana villket löde hon gick till mötes med denna vedervärdige man.

Elisabet. sa...

Babsan: ja, jag hade rent svårt att titta på dom tre första avsnitten och tänkte att där hade man inte fått nåt fint bemötande. Men den tar sig.

Babsan sa...

Den är bra gjord,små detaljer...drottningmodern satt i en fåtölj då spg man en liten mus springa över golvet 😂😂

Anonym sa...


Nej, nu måste jag komma till den engelska kungafamiljens forsvar. Massor av det som visas i The Crown är total logn, påhittat av de som är ansvariga for serien.


Lillan i Cornwall

Babsan sa...

Lillan tror jag med men det är nog mycket som stämmer med

Elisabet. sa...

Babsan: ja, den såg jag också .., men så är jag ju för tillfället besatt av just möss och råttor! (Kändes ändå rätt skönt att även små möss sprang över golvet i slottet!)

Lillan i Cornwall: så kan det säkert vara, men om så bara HÄLFTEN ja, mindre än så, är med sanningen överensstämmande, så är det ju hemskt!

mossfolk sa...

Usch vi har flera säckar med fallfrukt som ligger bakom huset. Efter dina inlägg om råttor börjar jag känna mig lätt stressad. Fattas bara att det blir råttkalas och vi får objudna gäster nu när det ska bli kyligare... Hög tid att ta tag i!

Elisabet. sa...

mossfolk: men nu har vi inte sett röken av dem på två dagar! Men vi gillrar fällorna fortlöpande.