onsdag 18 november 2020

Det är ju onekligen så ....

... att det händer inte så mycket intressanta saker på dagarna, särskilt nu när man får hålla sig hemmavid. Det blir det vanliga. Promenader och ännu flera promenader tillsammans med Harry .., lite röjning här hemma (röjning = dammsugning, kanske torka hallgolvet där harrys tassar alltid ger spår, även om dom torkas av) ., jag diskar och jag lagar som regel middag när pv arbetar. 

På kvällarna, då blir det lite annorlunda. Då tittar vi på nyhetsprogram och spelar otaliga omgångar av ett quizspel och pv vinner nästan alltid över mig. Inte mycket, men med en eller två poäng - ibland tre -och det är retligt nog. Men .., jag skyller på att hans hjärna är skapad så helt annorlunda än min. Han har helt enkelt ett fenomenalt minne.

Idag, till exempel, så hade han lektioner i två nya klasser i en skola halvvägs till Halmstad. På väg hem (vi möttes vid affären i Haverdal) berättade han glatt att det hade varit såå trivsamt i den skolan och han hade lärt sig namnen på alla fyrtiofem eleverna - för och efternamn - efter en lektion vardera med dem. Det var alltså två klasser. 

När vi spelar quiz-spelet, väljer han såklart ämnesområden som han anar - eller vet - att jag inte är så bra på  Då märks det tydligt att jag inte har lika mycket skolning som han har. Gamla gudar av alla de slag, har jag noll koll på och bryr mig inte heller. Det är ju bara påhitt. Men när det gäller konst, kändisar, mat, kropp och hälsa, kan jag slå honom. 


Just det hände ikväll, men först efter många omgångar och jag gav mig liksom inte. Det påminde - eller jag upptäckte att jag påminde - om Emma när vi, under två veckor, var tillsammans på Kreta. Det var när hon var elva år. Om eftermiddagarna eller ibland efter frukosten, spelade vi Plump. Tretton dagar på raken. Hon förlorade precis varenda gång, men gav sig inte och jag funderade på att låta henne vinna, men gjorde det inte Och hon var bara  u n d e r b a r  och tog fram kortleken var gång. 
"Mormor! Nu ska vi spela! sa hon smajlande.

Så var det ikväll med pv. Jag v i l l e  verkligen vinna innan vi slutade. (Nu sitter jag om dagarna och läser om hjärtats kamrar, klaffar, om lungor, vener och artärer .., jag SKA kunna detta som ett rinnande vatten!) 


Annat som inte alls har med spel att göra. 
Jag hämtade idag ut den bok jag beställt från suveräna Bokbörsen och alltid är det så, att dessa böcker är så otroligt emballerade; så där som vore det kronjuvelerna som man ska hämta ut! 


Titta bara! Först var boken inslagen i ett brunt papper och rejält med tejp på sidorna. Jag fick hämta en kniv och sprätta upp. Sen var ännu ett omslag - nr 2 - , tejp där också. 
Så kommer nummer tre i hårdare papper och med tejp kors och tvärs och så till sist, ännu ett varv med papper och lika mycket tejp. Det tog liksom aldrig slut och påminde om ryska dockor.

Å andra sidan var boken som ny och skulle garanterat inte ha skadats, inte efter den här omsorgsfulla behandlingen! Pris för boken? Jo, 131:-, då ingick frakten. 

Den boken har nu postats till min syster i Australien. 
Den slogs om med rött julpapper och lades sen i postens blå Mediumpåse. För en gångs skulle är jag ute i riktigt god tid och nu ska det inte bli nån som helst tvekan att paketet inte ska hinna fram i tid. 

Nu ska jag titta på det sjätte eller sjunde avsnittet av The Crown. Drottningen börjar nu bli mer sympatisk och det krisar sig rejält mellan Diana och Charles. 


2 kommentarer:

annannan sa...

Bland folk som säljer garn och ull är det vanligt att man får en liten extrapresent med det man köpt - ett par tepåsar eller en karamell eller så. Jag ser att Bokbörsen skickar råttfällor som bonus. Jag hoppas den inte var laddad när du packade upp den.

Elisabet. sa...

annannan: ja, visst är dom påhittiga! Bara att tacka och ta emot ,-)