söndag 15 november 2020

Eftermiddag ....


Jo, men när den här dagen läggs till handlingarna - eller kanske mer i minnets allt mer dignande arkiv - så kan jag konstatera att den blev bra 
Vi har tillbringat en hel del tid utomhus. 
Jag har räfsat dessa eviga mängder med löv vilka ligger som en våt, halkig matta på gräsmattan. 

Och pv har vittjat stora fällan och konstaterat att nej, idag har det varit tomt. 
Tre stora råttor har hittills gått hädan. 
Döm då om min förvåning när jag ser en massa små möss (eller råttungar) komma från slänten! Min egen teori är att dessa är vilsegångna barn till råttorna och nu måste dom på egen hand försöka finna mat. Stackars krakar! 
Tre små är förpassade till mushimlen och dom lär nog få kamrater vad det lider. 
(Fågelmatningen har nu inskränkts till endast en fröautomat).


På Timehop kom den här bilden upp idag. 
Det var alltså det här datumet som Shejken blev så där vanvettigt sjuk och fick somna in. 
Jag satt i bilen på väg från sjukhuset där mitt bröst opererats och när jag ringde till friherrinnan och berättade att allt gått bra - så långt vi då visste - fick jag veta att Shejken inte längre fanns i livet. 
Men här fanns han. 
Och Nelly också ..., som tyckte att han var rätt så stilig. 


Allt har inte blivit av, av det vi tänkt göra i helgen. 
Det får bli i morgon som jag tar hand om det mesta av löven. 
Nu är i alla fall eken helt kal.


Vid tvåtiden tog vi bilen och körde till Skallkroken för ett dopp. 
Vi hade med oss kaffe i termos och var sin lussekatt och det var tio grader i havet och jag kände hur jag tog sats för att dyka. Tio snabba simtag blev det och så under ytan! 


Pv avstod. 
Ja, i alla fall tills kaffet var urdrucket. 
Då ..., tog han sig i hampan, badrocken åkte av (jag hörde då en ung tös som var med sina föräldrar borta på andra piren .,. hon ropade "mamma, han är NAKEN!" och så blev det ett bad även för honom. 


Egentligen har vi inte så mycket gemensamt, pv och jag själv. 
Det är seglingen, detta att vi tycker om att vara vid eller på havet .., intresset för samhällsfrågor och så nu: detta att även han tycker att det är skönt med iskalla bad. 

På samma sätt som han säger sig vara tacksam för att jag trivs ombord på båten och kanske mest av allt: inte en endaste gång blivit sjösjuk, ja, på samma sätt är det så himla roligt att han gör mig sällskap med badandet! 

Så var den här dagen. 
Ps. Intressanta program på tv ikväll. Fortsättningen på The Crown  (om man har Netflix) och så börjar en serie i SVT om mordet på den unga tösen Helene i Skåne (har fått fantastiska recensioner). Stackars anhöriga till denna Helene, säger jag bara. Ds.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Här ska tittas på the Crown men inget maratontittande. Tar ett avsnitt i taget i lagom takt så de räcker lite längre ;-)

Är det verkligen råttor och inte möss domningarna har besök av?

Elisabet. sa...

Turtlan: domningarna`? Nej, det är STORA råttor. Fy, så hemskt. Men dom små, dom är nog ungar till dom döda. Fem eller sex har pv tagit död på bara i em, små, alltså.

mossfolk sa...

Usch, det där är lite ett dilemma. Så mysigt med fågelmatning... men synnerligen otrevligt med råttor!
Jag får ju numera inte ens med mig maken i vattnet under de varmaste sommardagarna, så något vinterbadande är det förstås inte tal om. Däremot har jag själv varit lite sugen ett bra tag. Det har ännu inte blivit av ;)

Turtlan sa...

Nja.... det skulle ju inte vara några domningar... ska vara som ni har ...

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det är så ledsamt det här med fåglarna; det är ju nästan det bästa jag vet att sitta och titta på dem! Men nu ryker det råttungar på löpande band!

Turtlan: jo, jag misstänkte det sen när jag läste det igen.