torsdag 19 november 2020

Sett på tv ....


Igårkväll råkade jag mer som av en händelse komma in i programmet "Miamis megafängelse", med journalisten Louis Theroux,  Det var bland det ..., ja, vad ska jag säga .., nästan det mest beklämmande jag sett vad gäller mänskligt beteende. 

Så här står det i programinformationen: 
"Louis Theroux besöker avdelningen i Miami County Jail där de mest våldsamma intagna hålls. I burarna som håller upp till tjugofyra män pågår en närmast gladiatorlik tillvaro. Männen slåss om mat, status och att få tiden att gå. I en brutal hackordning där ditt enda vapen är dina knytnävar - hur klarar du av att hantera vardagen?"

Ja, det kan jag säga .., att blir man inte chockad av detta, då vet jag inte! 
Här en länk till dokumentären.


Ser på sociala medier att det har snöat tämligen rejält norröver. 
Inte här. Bilden tog jag vid tolvtiden idag.
Det har däremot blåst nåt hemskt och så här ser det ut när jag tar en bild som visar grannens tomt. Mot havet till. 


Det är ingen konst att se varifrån vinden o f t a s t  kommer. På lagårdstaket, det hitre, brukar duvor sitta på parad och i  mars, april, då kommer gravänderna och tar över första parkett ..,då får duvorna maka på sig. Längst uppe vid gaveln, där finns trekantig öppning där tornsvalor flyger ut och in och allt i en svindlande hastighet! 


Går på andra sidan kustvägen och här är jag på Vitabergsvägen och tittar upp mot Ekebacksvägen. Där har ett par från Göteborg sitt sommarhus och dom är såå rara och trevliga och ofta på sommaren råkas vi på när vi badar i havet.


Det har regnat tämligen friskt och det är ju tur, då virvlar inte löven omkring. Fortfarande har körsbärsträdens löv inte fallit ner helt och hållet, men det blir väl. 


Så här sitter harry ofta och spanar ut mot den del av världen som han nog tror är hans. 
Människor med hundar i koppel kan passera och han sitter kvar. Och Ecke och Britt kan också passera i sakta mak och inte förrän dom hejar på honom .., kommer han och hälsar på dem. Mest Ecke; det är han som är favoriten. 

Ja, det var väl allt för nu, som dom säger på tv. 
(Kan meddela att en stor råtta fastnat i fällan natten mot idag. För några timmar sedan mötte jag så världens sötaste lilla mus eller råttunge som pep så ynkligt och sprang omkring i gräset och Harry var väldigt stirrig .., men å, så fin den var! Jag tänkte att det kanske var mamman till musen/råttungen som gått hädan och nu letade den förtvivlat. Ack, om man hade aningen mindre fantasi!)

5 kommentarer:

Monet sa...

Jag såg dokumentären också. Fruktansvärt! Och STORT GRATTIS på namnsdagen, Elisabet. Du har samma namn som min farmor så jag påminns också om henne, hon som föddes och växte upp i förra sekelskiftets Kiruna. Nu presskonferens från FHM!

Walkaboutsweden sa...

Kära Elisabet.

Grattis på namnsdagen! ♥

Barbro D

Elisabet. sa...

Monet: jag var närmast chockad över hur hemskt det var i fängelset och hur rädd jag hade varit att hamna där. Obegripligt hur själva systemet med så trånga celler kan fortsätta; det är ju inte klokt, med tanke på män som är så våldsbenägna. (Tack för gratulation!)

Barbro D: tack och bock! Vi bryr oss inte om namnsdagar även om jag skriver det på instagram och gratulerar oss Elisabettor. Men vänligt ändå!

Bert Bodin sa...

Vi fick 3 cm snö. Det var allt.

Kanske skulle man se den där dokumentären.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag rekommenderar den v e r k l i g e n. Det är en tillvaro som jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat drömma om.