måndag 18 januari 2021

Kväller ....


Klockan närmar sig tio och pv har just gått en trappa upp. Klockan sex i morgonbitti ska han lämna sängvärmen och två timmar senare ska han vara på sjukhuset för återbesök vad gäller hörapparaten. För ovanlighetens skull tar han bilen. 

Det har varit en lugn dag här hemma. 
Familjechatt med alla tre barnen och deras pappa och prat med friherrinnan och med min systerdotter - födelsedagsbarnet - lika glad och yster som vanligt. 

Tidigare ikväll hade pv digitalt möte med styrelsen i den kör där han sjunger - men som snart har haft ett årslångt pandemi-uppehåll - och jag satt i soffan en bit bort och loooog såååå mycket för mig själv! 

"Kalle, är du där ...? Och Thomas var är du .. vi hör dig inte ..., hallååå ?" 
Så där lät det till en början och sen ..."Nån har på bakgrundsljud .,. är det du Kalle ..?" 

För sent upptäckte pv att vi inte har någon kamerafunktion på bildskärmen, så ska det bli flera såna möten, vill det nog till att skaffa sig en sån - kamera, alltså -. 
Nu chattade han i stället och kunde på så sätt göra sin röst hörd. 
(Namnen hittade jag bara på). 


Gjorde en underbart god linsgryta till middag! 
Ökade på sambal oelek, stekte i extrastark curry (hade ingen garam masala) och adderade hackad röd paprika till det hela, ja, kikärtor också. Hade tänkt mig basmatiris till grytan, men det var slut här hemma, så det blev råris och det blev hur gott som helst.
Om någon är intresserad, så finns länken här.

Det lyckas inte alltid, men jag försöker att ha åtminstone två, tre vegetariska middagar per vecka. Varför? Jo, oftast för att jag tycker mig må såå mycket bättre då.

Nu stundar mejlet till min syster i Australien, därefter tänker jag fortsätta läsandet av den bok av Håkan Nesser som pv förärade mig i julklapp. 


Tittade förresten igårkväll på "Den tunna blå linjen", polisserien som ska skildrar livet som just polis i Malmö. Eftersom jag har den yrkesgruppen i min närhet och var tillsammans med en polis i trettiofyra år, har jag kanske ett hum om hur det jobbet kan vara. 

Efter att ha tittat på programmet igår, skulle jag inte för en miljon välja det yrket! 
Det skulle däremot friherrinnan, säger hon. Själv hade jag fått blodstörtning eller hjärtinfarkt. Frågade den mig närstående vad han tyckte om programmet? Jo, såväl han som sambon tyckte att det var en tämligen rättvis bild av hur arbetet kan te sig. 

Väldigt bra tyckte jag att dom ständiga twitter-meddelandena från allmänheten var. 
Här en länk till en recension från Dagens Nyheter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag såg också programmet och tyckte det var bra, i alla fall det jag hörde att dom sa. Nästan all dialog var ohörbar för mig, så det kanske är dags för en liten apparat för öronen här med. Tänker titta igen på play och ha programmet textat. Det blir bra!
Kram / Anne i Mantorp

Elisabet. sa...

Anne i Mantorp: det blev problem för pv också, så han satte på text på programmet, hörapappraten till trots. Men det kanske var mest dialekten och många som pratade samtidigt?

Bert Bodin sa...

Mycket bra inledande avsnitt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det tycker jag med! Ska bli spännande att se fortsättningen.

Turtlan sa...

Även vi här fick ha på texten. Det var lite mumligt. Men annars så bra!