torsdag 21 januari 2021

Kväller ... 


En underlig eftermiddag. 
Somnar på soffan och sover djupt. 
Vaknar till Gokväll och ett reportage om hunden som försvann i Åre och som .., ja, den som sett programmet vet vad som hände. Makalöst. 
Här en länk till programmet. 
Efter 30:40 in i programmet börjar reportaget, som är del 2 av ett tidigare.

Ringer min syster i Skåne. 
Hon hade också somnat i soffan, men lagom till skidskyttet ..., och det händer väl aldrig, hon som är skidfantasten nummer 1 i släkten. 
Regn även i Västerstad.

Tittar på Aktuellt. 
Ofta tycker jag att det rapporteras högljutt om något, men när reportaget är slut, sitter man lika frågande och undrar vad som hände? Just så kände jag det när det berättades om den unga tösen som tagits från sitt familjehem. Vi får veta lite - men långt ifrån allt - och framför allt inte varför det blev som det blev? Vad var orsaken till flytten?

Och tidigare idag kontaktar jag SHB och frågar hur länge utbetalningen ska fortgå, den som kommer i början av varje månad och har så gjort i två års tid?
Kvinnan i andra änden av luren är så vänlig och jag frågar om hon kommer från Vilhelmina, hon har samma satsmelodi som min moster - Lisbeth -. 

Nej, hon bor i Umeå, "men jag har bott tjugo år i Vilhelmina, så du är rätt på det ändå" säger kvinnan och sen berättar hon - till min oerhörda glädje - att utbetalningen kommer att pågå till december 2023. Hurra! Hurra!

Inga kommentarer: