måndag 18 januari 2021

Måndag i januari ....


Min systerdotters födelsedag (tretton år yngre än sin yngsta moster)  och Hildas namnsdag. 
Grattis till er båda! (För Hilda är det även första praktikdagen i tandsköterskeutbildningen! Spännande!).


Dagens födelsedagsbarn, hon har en pappa som är världens snällaste. Innan han blev ofärdig i höfter och ben, tillbringade han varje sommar ett par veckor i Skåne med att hjälpa syrran och jubilaren (som delar en slags skånelänga) med diverse reparationsarbeten och nybyggnationer. 

Nånting som han förfärdigade, ja, det var en walk-in-closet till sin dotter och den blev ju som ett mindre rum! Ett slags vernissage blev det också och då bjöds vi på goda snittar på övervåningen av huset - det som är hennes del -. 

Och jag kunde konstatera att systerdotterns totala sko-innehav långt vida överskred alla mina inköpta skor under min tid på jorden. Skorna stod prydligt på parad i klädkammaren, ja, det påminde mig om presidenthustrun på Filippinerna .., Imelda Marcos - enorma samling av just skor. (Lite överdrivet, förstås).


Typisk Rita-ställning. 
Och här har hon min favoritassiett framför sig, dom som hon gav mig i present för många år sedan, inhandlade i Oxford, tror jag.


Här står hon längst till höger på bilden. 
Och Emma gömmer sig framför mormor och Emil är verkligen kritvit i håret, precis som min äldsta syster, tv. om jubilaren. 
Kan Emma ha varit fyra år när bilden togs .., då är det ungefär nitton år sedan?

Jag tror inte att Rita läser sin mosters blogg, men om utifall att .., så GRATTIS älskade systerdotter!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Tur att födelsedagsbarnet inte fick en walking closet.
De verkar annars rätt vanliga här i landet.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, den höll sig stilla! 😉