onsdag 20 januari 2021

Onsdagmorgon ...

Och kan ni tänka er .., det är ösregn ute även idag! 

Pv har cyklat till jobbet i Gullbrandstorp (närmare än till Halmstad), på soffan ligger harry och sover (med huvudet på en kudde, så vill han alltid ha det) .., äldsta dottern har som vanligt ringt och pratat efter nattens jobb och nu verkar det snart som om gränsen är nådd ., tårarna hade kommit när hon igåreftermiddag satte sig i bilen och tog sikte på Solna och KS.

Lika lite som jag begriper hur man - i dagens samhälle - vill arbeta som polis (men jag är oändligt tacksam att dom finns!) ja, samma känsla har jag för intensivvård. Jag minns min mamma .., det hände att hon tillbringade några sommarveckor med att vikariera på Lycksele lasarett och hur hon trivdes med det där tempofyllda .., att inte veta vad som väntade .., ja, hon älskade att vara på en akutmottagning. 

Men det är ju också precis tvärt emot den yrkestillvaro mamma hade på sjukstugan hemma. Aldrig att jag glömmer brevet från Klara Öberg (mellanstadielärare i Malå, född i Estland, innerligt älskad av alla elever!) där hon berättade att hon någon gång i slutet av 60-talet blev akut sjuk och hamnade på sjukstugan och där låg hon ensam i salen, det var tyst och lugnt i korridoren, dom flesta tycktes sova och Klara tyckte att livet var deppigt och kunde inte sova. 

Då kom mamma in till henne, slog sig ned på den tomma sängen intill och berättade om sin resa till Paris veckan innan och Klara skrev att "du förstår Elisabet, jag blev nästan frisk!" (Det brevet läste jag upp på mammas begravning).

Ja, nu blev det tankeflykt och jag vet att jag har berättat det tidigare, men nån som läser här kanske har dåligt minne ,-)

Nu ska jag gå in i köket till lille herr Grönfink och fixa lite frukost till mig själv. 

Ett nyöppnat paket med Arvid Nordquist kaffe .., oj, så ljuvligt det doftar! Och A.N. har ännu 500 gram kaffe i sina paket, till skillnad från en del andra fabrikanter vilka minskat innehållet i sina förpackningar, men behållit - och ibland höjt - priset.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Angående kaffe: Vad är egentligen "ordinarie pris" på kaffet nuförtiden.

Jag köper det aldrig annat än till extrapris nuförtiden. Men jag är heller inte så trogen bara ett märke, så det går bra att hitta billigt (eller kanske det är det som är ordinarie) kaffe varenda gång man behöver fylla på lagret. Nå't lurendrejeri verkar det i alla fall vara.

Monet sa...

Tänkte leka lite språkpolis. Av två skäl. Dels hette jag som ogift Nordquist, stavat så. Dels var ett av mina första arbeten just hos Arvid Nordquist som chefssekreterare hos VD Bengt Nordquist. Först på Birger Jarlsgatan vid Stureplan senare i Solna. Man var oerhört noga med att det skulle stavas just så och inte med qv eller kv. Så var det i min familj också så det sitter i ryggmärgen. Och det syns ju tydligt på paketen dessutom!

Monet sa...

Tänkte egentligen säga att det lustiga med mitt namn då var förstås att alla trodde att jag var släkt med VD eller andra i familjen och fått jobbet av det skälet. Så var det inte, det var enbart en slump men en rolig sådan!

Elisabet. sa...

Monet: aj, aj, kapten! Ska genast rätta!

Bert: jag tror att ordinarie pris ligger runt 38:- halvkilot.