onsdag 20 januari 2021

När det är över ...


Mest hela dagen har jag haft huvudvärk. Kanske av oro för vad som eventuellt kunde hända under presidentinstallationen, men det hela avlöpte bra - so far -. 

Mellan tv-tittandet har jag känt sån glädje över brevet från Eva i Tyresö och bokmärket. 
"Hade du bokmärken som barn??" står  det på baksidan. 

Jo, Eva, det hade jag. Men inte nåt enormt samlande, men visst, dom fanns. Och roligast var ju att teckna, måla och klippa ut kläder till dem. Mina kusiner i Dikanäs var experter på den saken - långt mer kreativa än jag själv var -. 
Filmstjärnor hade jag också. 
Sophia Loren. Gina Lollobrigida. Elizabeth Taylor.
Obs. Lena kommenterade att det nog var klippdockor jag tänkte på. 
Ja, just det, så var det!


Nu är det nästan kväll. 
Av all anspänning har jag ont i käkarna och ska ta en Alvedon eller Treo eller vad som helst och snart vankas Rapport och pv äter mjölk och flingor, allt medan harry kurar i soffan. 

Måtte allt nu gå vägen.

6 kommentarer:

Lena sa...

Du tänker på klippdockorna, bokmärkena bytte man. Vi hade en skrivbok som man vikt ner bladen till hälften så att det bildades fickor där man gömde bokmärken och andra fick räkna fram eller sticka ner ett bokmärke som byte....tror jag...det var ju ett tag sedan. :)
Hälsar Lena i Lund

Elisabet. sa...

Lena: ja, självklart var det så! Jag tänkte, när jag såg bokmärket, men hur jag fick jag fast kläderna ,-)) Och nej, då kan jag säga att bokmärken samlade jag inte på, men hade.

Babsan sa...

Jag älskade klippdockor hade många .Fick från granntanten som hade veckotidningar där de fanns.Ritade nya käder det var sååå roligt.Ångrar bittert att jag slängde dessa.

Elisabet. sa...

Babsan: och jag minns när vi hälsade på i Dikanäs hos kusinerna. Hela köksbordet deras var översållat av pennor, kritor och sax och det gjordes fina kläder åt klippdockorna!

Eva i Tyresö sa...

Bokmärken byttes men pappers
Dockor ritade man kläder till! Flotta prinsessklänningar o hattar! Men den du fick var ett bok märke!!!

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: ja, jag vet .., jag tänkte fel bara.