lördag 27 februari 2021

Lördag ....


Ja, men så blev det väl som vi väntat oss. Båda två positiva. 
Igår var rena helvetesdagen. Tretionio graders feber, våldsamt illamående, totalt trötthet, ont i huvudte (enbart pannan) och absolut ingen ork. Jag tror att jag duschade tio gånger. Stod länge och bara njöt Längtade efter ett dopp i ett kallt hav. 


Pv var också dålig igår, men mest orkeslös Febrig. Blödde näsblod när han snöt sig. 
Idag är vi betydligt piggare. Inget illamående, inte så hög feber (och jag ska absolut inte ta så mycket värktabletter som igår, det mår jag bara dåligt av) ..., jag har suttit ute i solen ., fått våldsam hjärtrusning av minsta lilla promenad (från södersidan och in), pv är trött och mera snuvig. Ingen av oss har problem med andningen. 

Och nu är klockan halv fem. 
Jag har kokat potatis, - och purjolökssoppa .., torkat halltrappan och diskat undan. 
Nu ska jag titta på Carina Bergfeltds program från igårkväll. 

Ajöken, sa fröken.

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kul att höra att du i alla fall står på benen emellanåt. Fortsätt i den stilen!

Babsan sa...

Hopp om liv låter det som .Bra att ni inte är påverkade i andningen 🤗

Turtlan sa...

Ta det lite lagom men du känner säkert vad du orkar. Bra röra på sig lite som trombosprofylax.

Tänker operation och tänker jag som blir knäckt av en värre förkylning...

Jävla virus!

Elisabet. sa...

Bert Bodin, Babsan och Turtlan: vi får väl se vart det barkar hän ..., man kan ju be en stilla bön att det håller sig så här. Jag vet att när svårt sjuka patienter läggs i respirator och ligger i bukläge, så sätts en slang in i rumpan så avföringen hamnar i en påse. Detta är min absoluta skräck, även om man är nedsövd. Så ovärdigt. Och så praktiskt.

Anonym sa...

Jag håller mina tummar för att det snart vänder!
Lena i Lund

Hoppas allt går bra sa...

Ta det lugnt och strunta fullkomligt i städning, inte bra att anstränga er med så pass hög temp, den brukar också ge toppar som är obehagliga så rätt med sval dusch, i annat fall svalka huvud med kall blöt handduk, ni får vifta lite sen med den på varandra. Vanligt med bihåleinflammation som medför blod, var, värk och stor svullnad. Ja värk i hela kroppen och vanligt att detta pågår upp till 6 veckor med någon bättre dag då och då när ni ändå ska ta det helt lugnt. Ta paracetamol, ej annan. Magen får sin covid också och kämpar för att få ut eländet via faeces. Drick ordentligt, kolla nätet så du gör rätt blandning, vatten, salt, socker.

Monet sa...

Fortsatt god bättring. Hoppas ni klarar att inte göra för mycket, för tidigt - det är ett förrädiskt aggressivt virus men det vet du ju. Allt gott..🥰

Elisabet. sa...

Lena i Lund, anonym och Monet: vaknar fem på morgonen och har 39.2 i temp. Känns som om jag befunnit mig i en öken i fyrtio graders värme. Orkar inget. Får i mig vatten, paracetamol och 2 glas med fil. Någon timme senare har temperaturen sjunkit till 38.2. Å, som ett nytt liv. Då är pv pigg. Två timmar senare är HAN dålig och jag pigg. Herregud, vad detta är underligt! Tänker på detta med att i sig salt ..? Och rätt blandning?

Monet sa...

Skrev en ”sjuksköterskeinstruktion” i det nyaste kommentarsfältet!