fredag 19 februari 2021

Mera design ....

Nya frimärken för inrikes brev, illustrerade av Henning Trollbäck, kom ut i mitten av januari i år. Helt ljuvliga, enligt mitt sätt att se det. Och där står Greta Thunberg med fladdrande fläta på märket här ovanför.

Det är fem motiv inalles och om man är uppvuxen i Lappland, ja, då är ju den lilla isranunkeln (tack Bert och ellem som rättade!) det motiv som går rakt in i hjärtat, men jag tycker att alla är fina.


År 2017 stod Henning Trollbäck för dessa inrikesporton, ja, motiven, alltså. 
S o m  jag tyckte om dem! 
Och som jag önskade att posten kunde vara lite kreativa, så där så att när butiken får en första sändning med nya frimärken, så kunde väl ett litet anslag/informationsblad följa med; ett som man kunde sätta i en liten ram och där kunden då hade möjlighet att läsa lite om illustratören.
Det kunde bli fint! 
Om jag hade en egen liten affär, då skulle jag absolut göra så. 


Böcker har denne Henning T också illustrerat, ja, jag är så fascinerad av kreativa människor! 

På hans hemsida på instagram visar han skisser och annat och är man minsta intresserad av sånt här, och detta att se hur det hela går till - från ax till limpa liksom, eller från skiss till färdigt frimärke -  så rekommenderar jag ett besök hos honom! Såå intressant! (@henningtrollback).

Ja, det var väl allt jag hade på hjärtat just nu.


Nej, det var det inte. Det här frimärket från 2016 tyckte jag också om! Där heter illustratören Veronica Ballart Lilja. Här kan man läsa om henne. Det är annat än att flytta från Ystad till Stensjö det.
Men  nu var det allt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Är du säker på att det är fjällsippa? Den liknar inte den fjällsippa jag har i rabatten, Jag tror det är isranunkel. ellem

Bert Bodin sa...

Ellem och Elisabet. Det är isranunkel. Fjällsippan har blad som ser ut som ekblad. Dessutom har den 8 kronblad, det hörs även på det latinska namnet "octopetala". Dryas octopetala.
Isranunkel är det alltså.

Eva i Tyresö sa...

Jag gillar verkligen också de härmätkena.
LillKarin skriver brev till en tecknare som heterAdbåge och hon berättade om kamraten Henning Trollbäck som ritat så fina nya frimärken!!! Så vi hade redan köpt!

Elisabet. sa...

Bert och ellem: tack som hojtade! Han har ju själv skrivit isranunkel på sin sida! Ska genast ändra!

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: så roligt för Lillkarin! Sånt kan betyda så mycket!

mossfolk sa...

Älskar hans illustrationer och hade mer än gärna haft en tavla (eller poster) av honom. Myran-boken är för övrigt mycket välläst här hemma :)

Elisabet. sa...

mossfolk: jag har skrivit till honom och frågat om han har något till försäljning .,. jag bilr såå glad av hans bilder. Och så, när jag läst vidare på hans instagramsida, upptäckte jag att han illustrerat en norsk bok "Kyrkoboka mi", är titeln och den tänker jag njuta av och kanske när minstingen blir större ..., kanske, kanske, att jag kan läsa den för honom. Han har ju bara bilar och traktorer i huvud, den lille krabaten!