söndag 14 februari 2021

Dagens fönster ...

"Ett direktfönster med Alla Hjärtansdagstema", stod det under bilden som kom igårkväll.

Varifrån? Jo, från Porto och då vet ni ju .., just det, från annannan! 

Satt en stund och tittade på bilden .., tänkte att den kanske var från en salong av något slag? Nu verkar inte (och det är min helt egna tanke och det är möjligt att det inte alls stämmer) annannan vara typen som går på skönhetssalonger, men kanske hon besökte frisörskan?

Nej, så var det inte ., detta var fönstret härifrån. 

Aha! Då blev det ju ännu mer intressant! Klickade mig fram och fick fram menyn .., och bilder på olika maträtter! Här är det fiskavdelnngen.


Och annann skriver att bilden är tagen ....."inifrån den brasilianska restaurangen medan jag väntade på hämtmat! Det lyste så fint i den grå eftermiddagen! Vi hämtar ofta mat där nu när restaurangerna inte får ha öppet. De har många anställda och den som kommit hit från Brasilien för att jobba har ingen familj att falla tillbaka på när det är ont om jobb och pengar. Maten är god också, förstås!"

Ibland önskar jag att när det var dags att välja yrke (nå, jag valde väl inte direkt, det blev som det blev) hade jag gärna blivit detektiv. Innan jag fick restaurangens namn, googlade jag butiken snett på andra sidan gatan, på vars skylt det står Bairro Arte. 

Hmmm, det borde ju betyda nåt med konst?

Såja, nu har jag spatserat omkring på gatorna här, tack vare Google Maps. Tala om ett äventyr och oj, så tacksam jag är att man fick leva när internet var uppfunnet!

Sååå .., tack annannan !

Inga kommentarer: