tisdag 16 februari 2021

Listan ....


Till nittio procent handlar vi på Ankaret där jag en gång arbetade, men när det är sånt som är bra mycket billigare och sånt som vi vill ha, då blir det andra butiker. 
Färsk kyckling, till exempel .., brukar jag antingen koka eller ugnssteka och jag tycker att det är sååå gott med currysås till. 
Citroner går det mycket av här; det pressar jag i morgonjuicen. 
(Ja, jag vet att juice inte är nyttigt, men det är gott). 

Vitkål .., den ska användas till kålpudding. 
Broccoli är ett måste när det som nu är så billigt. Den används oftast i färsk i sallad. 

En längre tid har endast Bregott Mellan varit i annonsbladen, men nu!
Och bönor av olika slag finns  a l l t i d  i skafferiet. 

Ica Maxi och Willys ligger mitt emot varandra och Hemköp på väg  hem; då menar jag när pv slutar för dagen. 

Detta inlägg är helt och hållet tillägnat intresseföreningen.
Over and out.

6 kommentarer:

Rexxie sa...

Trottoarpratar-textningen sitter i ser jag! :-)

Eva i Tyresö sa...

Klokt för ekonomin

Elisabet. sa...

Rexxie: det är för att jag ju äntligen fick tag i älsklingspennor i mängd! Jag tänker nog inte själv att det är textat som på skyltarna, för där har man snedställd spets. 😉

Eva Grelsson: ja, det är perfekt!

Elisabet. sa...

Rexxie: du kanske menar att jag skriver ut priserna? Det är för att det ska bli enklare för pv att hitta rätt om det är olika sorter .., -)

Monet sa...

Och jag som fortfarande tillämpar isolering skulle förstås aldrig besöka TRE butiker för en inhandling. Jag är supernöjd med vårt ICA som har stammispriser, bonuscheckar och alla möjliga rabatter för oss on-line-kunder. Bara genom att övergå till distansköp och hålla oss till lista har vi sänkt våra inköpskostnader med över 2000 kr/månad! Inga impulsköp alls och genomtänkt veckomeny!

Elisabet. sa...

Monet: ja, det här med planering betyder mycket! Nu handlar vi enbart sånt som vi vet att vi behöver eller kanske tänkt oss att köpa. Hund, - och kattmat är betydligt billigare på t.ex Ica Maxi, men det händer lika ofta att vi bara handlar på Ankaret. Ja, det är ju som jag skrev, nittio procent av gångerna, men jag förstår vad du menar. Det vi säkert sparar femhundra per månad i, det är att baka eget bröd, där slarvade jag ofta förut. Plus att jag - sedan det blev pension - är mycket bättre på att ta vara på rester.
Jag vet att Eva i Tyresö och hennes man, i alla fall hade nån slags matkasse - kanske Linas - när do var här förra sommaren och dom var helnöjda med den varianten! Aldrig något svinn.