onsdag 17 februari 2021

Dagens katt ...


... heter Sigge Nilsson och i sommar blir han faktiskt hela tolv år! Vi hämtade honom i Benestad i Skåne, där han då bodde tillsammans med tretton andra katter (två kullar med mammor) och jag hade kanske hoppats att få en svart eller vit katt eller mest av allt en helgrå kisse, men så blev det inte. 

På väg hem var Sigge vansinnig och rent omöjlig att få styr på och det kan man ju förstå; hur hemskt ska det inte ha känts .., nästan att bli bortrövad från sin trygghet. Till sist virade jag in honom riktigt tajt i en handduk och kliade honom i öronen och då såg det ut som på bilden här ovanför. 

Tänk, vad jag saknar möjlighet att "skugga" bilderna. 

I redigeringsprogrammet PicMonkey som jag använt i massor av år, där fanns den möjligheten. Nu har det ändrats .., man har gjort om (förstås) och jag har ännu inte insett vad som har blivit bättre? Tvärtom! 

Och personligen tycker jag ju att bilderna får ett annat liv, med den är funktionen "Drop shadow".

När det här skrivs är klockan snart elva. Samtidigt som jag skriver, lyssnar jag till Europapodden som idag handlar om hur det blev när Storbrittanien lämnade EU; om det som man kan märka så där rakt av. Intressant! Och SR:s korrespondent i London - Daniel Alling - tycker jag är såå bra! Han är för övrigt uppvuxen bara några mil norrut, här i Halland, i Grimeton och dom var elva syskon i familjen! Bara en sån sak.

Ajöken, sa fröken.

3 kommentarer:

annannan sa...

Hej Sigge, Du är en så fin katt. Nu kommer du kanske inte ihåg Benestad så noga, men det är en fin liten by, alldeles på gränsen till Fyledalen. Nästan hela byn sluttar längs väg 9 som går mellan Kristianstad och Ystad. Alldeles för mycket trafik är det på den vägen. Min morfars syster som bodde i Benestad kunde aldrig ha katter för de blev alltid överkörda, å så sorgligt det var.

mossfolk sa...

Och vår fina kattdam är fjorton år i år! I många år fick vi åka in till kliniken och klippa klorna alltmedan hon var invirad i en handduk. Numera händer det till och med att hon spinner när jag klipper klorna hemma. Fast det sker helt på hennes villkor ;)

Elisabet. sa...

annannan: hej annannan, det är Sigge som skriver. Jo, jag ska väl erkänna att jag - när jag väl kom hit - tyckte att inte var så dumt, det var väl mest det där att åka bil och så pratade matte så konstigt, ingen skånska jag var van vid. Här fanns ju då farbror pElle och honom älskade jag att reta, men han dog bara efter ett par år. Numera är jag mest inomhus; bryr mig inte så mycket i att jaga möss eller småfåglar. Kanske är jag släkt på långt håll med din morfars syster katter, ja, man vet aldrig? Hälsningar från Sigge.

mossfolk: det händer ibland att jag har klippt sigges klor, men bara enstaka gånger. NÅgon klösbräda har han inte - och ändå har han det -. Gaveln på soffan Ektorp, min gamla loppisfåtölj (numera hädangången är perfekta att till att hålla klorna i trim.