onsdag 24 mars 2021

Dagens fönster och lite till ....


... finns i det gula huset på kullen, allt uti landet Halland. 

Kan berätta att på förmiddagarna, fram till kanske ett eller två, känner jag mig såååå stark! 
Det är helt osannolikt vilken förändring det har blivit. 

Sen tappar jag styrfarten (som inte varit nån våldsam fart) och vilar och blåser bubblor mest hela eftermiddagen, men ändå. 

Tänk, att man kan känna sig nästan-frisk mellan varven, men ååå, vilken glädje! 

Och nej, jag har inte följt alla råd. Jag har suttit ute och bara njutit .., jag har försiktigt räfsat ihop lite solrosfrön .., och jag känner tydligt hur det går framåt. Orkar inte med några längre promenader, men det kommer väl och om värmen kommer i helgen, tänker jag göra det allra mest förbjudna: då tänker jag nedsänka min lekamen i Kattegatts salta vatten.

18 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Bada på du. Sprid antikropparna i havet!

😊

Babsan sa...

Det gör dumrätt i👍

Babsan sa...

Det gör du rätt i ska det ju vara👍

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det ska verkligen bli ljuvligt!

Babsan: vi är nog inte många som tror det, men jag tror att det är bra. Det är ju iaf inte fråga om att simma 100 meter.

bettan sa...

Älskar att du är rebellisk och ignorerar de tröttsamma besserwissers som anser sig tvungna att göra sina stämmor hörda. Stundtals blev du mer eller mindre omyndigförklarad.
(orka höra på bortförklaringar såsom "i all välmening")

Önskar dig av hela mitt hjärta härlig bad-glädje när det blir dax :)

mossfolk sa...

Så skönt att det går märkbart framåt!
Får du med dig pv eller har han redan gjort mars-doppet? ;)

Elisabeth med h sa...

Skönt att det går framåt! Jag tror att du gör rätt i att ta ett bad, för som du skriver, du ska liksom inte simma 100 meter. Dessutom måste det väl vara viktigt att göra sådant man mår bra av? Och det gör ju du av bad.

WalkaboutSweden sa...

När du beskriver din glädje över att få känna dig nästan-frisk, så minns jag när jag förr om åren hade återkommande migränattacker.
Höll i sig i 48 timmar och sedan "puts väck".
Den glädjen jag kände då, när värken försvann - den minns jag än.
Vilken lycka! ♥

Elisabet. sa...

bettan med små bokstäver: Ja, nån rebell är jag nog inte, men i det här fallet så är det saker som känns viktiga för mig. Säkert skrev många i "all välmening" också, men när det emellanåt blir en slags ..., ja, det är svårt att förklara. Jag får skylla mig själv som berättat så öppet också. (Jag vet vad du tänker om mig nu .., åååå, hon är ju hopplös! I love You!)

mossfolk: ja, utan pv blir det inget dopp. Han hakar på. Har nog glömt det där med månadsdoppet i all kaos här ,-)

Elisabeth med h: Det tror jag också, det här att sånt man mår bra av - kanske mest mentalt - kan väl omöjligen skada?

Walkaboutsweden: Och när man är så sjuk, så glömmer man nästan hur det är att vara frisk! Du har inga såna attacker numera?

Anonym sa...

Visst är det skönt när man känner att det går framåt. Jag mår ju bra men är fortfarande tröttare än innan. Men det kan jag leva med. Nu har min stackars syster i Kalmar insjuknat och jag ser hur hennes resa liknar min. Jag lider så med henne. Hon bor dessutom ensam och har ingen som kan serva henne. Önskar att jag bodde närmre.
Jag önskar att jag vågade bada kallbad. Det låter så härligt.
Marianne Ekwall

Turtlan sa...

Men dumrätt blev ju bra! Det är helt rätt men dumt. Varför inte 😀

Turtlan sa...

Saker man blir glad av måste ju vara nyttiga. Du känner säkert vad du orkar och vill. Bara känslan att klara av det efter din senaste månad är så viktig.

Bada på och njut!

Elisabet. sa...

Marianne Ekwall: oj, så ledsamt med din syster! Det har jag tänkt så ofta, att fy .., att vara ensam i detta! Och själv känner jag ju hur upp och ner det går, men mest framåt! Och i alla fall halva dagarna. 😉

Elisabet. sa...

Turtlan: Förhoppningsvis är det så! Jag gör det som känns bra. ❤️

Bloggblad sa...

Jag fattar inte att det finns så många obetalda och självlärda läkare, psykologer och epidemiologer i Sverige! På facebook vimlar det av dem och tydligen lever de kvar i bloggarna också.

En enda gång skrev jag för ovanlighetens skull och berättade att jag var trött, hängig och hade ont i huvudet. Det var sant, just den dagen, och jag tänkte avstå från att låta pigg och käck och hurtig som jag ofta gör och visa att jag inte alltid är det. Men det gör jag inte om! Jag fick mängder med expertkommentarer som om jag låg på mitt yttersta, och alla hade tips och råd och glada tillrop ... innan kvällen kom insåg jag att jag kanske var trött på livet ... när det bara en hängig dag. Numera är jag bara käck och glad. Vågar inte ens skriva att jag är arg eller upprörd över nåt jag sett på tv.

WalkaboutSweden sa...

Vågar inte svara på din följdfråga om migränen.
Det kan straffa sig. ;)

Elisabet. sa...

Bloggblad: det är väl kanske också så här att det beror på HUR det uttrycks. Och det där anonyma har jag sååå svårt för. Somligt var ju mer som att jag fick en order ...,och det diskuterades vqd som var rätt eller fel. Febertermoometers-äventyret brydde mig inte så mycket.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: då förstår jag :) Och håller tummarna att det fortsätter så.