lördag 27 mars 2021

Kväller ....

Hela dagen har det regnat, i alla fall mer eller mindre. Pv tillbringade förmiddagen i Skallkrokens hamn, där bommarna lades i och vilket tungt och bökigt jobb det är, även om gänget män numera är detsamma år från år, så alla vet precis vad som ska göras. 

Medelåldern kanske ligger på sextio och dom flesta är kunder i affären, ja, en av dem är pappa till Johanna som sommarjobbat hos oss i många år, men nu är journalist. Pappan arbetar med smittspårning i Halland och kunde vittna om hur smittspridningen nu kommit ner i långt yngre åldrar - många studenter - och om detta pratade vi en bra stund och en annan av männen hade - precis som pv och jag själv - haft covid och fick ta det lite lugnt. 

Ja, jag körde dit när det var en timme kvar kanske att arbeta för dem .., tog lite filmer .., och satt sedan i bilen och väntade. Harry i baksätet, spanandes efter husse. 

Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Pv var trött förstås .., jag somnade på soffan ., han tittade på näst sista avsnittet av "Tunna blå linjen" och i morgon är det söndag och då - halleluja - kommer Sonja hit på besök! Vi ska grädda våfflor. Sonja har fått båda sprutorna vaccin och själva är vi - enligt läkare - smittfria, så det ska bli såå trivsamt. 

Och som på bilden såg det ut när jag vid sextiden ikväll gick ut och fyllde på fågelfröbehållarna. I rabatten upptäckte jag gullvivor och liljor på väg upp. 

Såå mycket glädje!

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Den översta bilden ser magisk ut, som att älvorna bara väntar på att smyga fram.

Elisabet. sa...

Vonkis: det är sååå vacker vy över grannens tomt! Dom köpte huset för ett par år sedan, bor inte här och tillbringar kanske fem veckor per år här i Halland. Jätterara är dom och superenergiska.

Bloggblad sa...

Så härligt att ni verkar återställda nu!

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det går i alla fall framåt. Pv räknar sig som nästan-hundra, men jag har nog hälften kvar. Å andra sidan fick jag ju klara livhanken och det är det enda som räknas för mig.

mossfolk sa...

Åh så härligt att ni kan träffas! Vilken frihet för alla som nu är vaccinerade (och för er som har varit sjuka).

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, helt underbart är det. Som att stiga in i en ny hage med grönt gräs.